BIR

Vis oss det du vil kaste!

Del

1. januar innfører BIR levering av avfall i gjennomsiktig avfallssekk på alle våre gjenvinningsstasjoner. Etter nyttår koster det 40 kroner ekstra per sort/farget sekk du leverer. Bakgrunnen for å fase ut de sorte og fargede sekkene er at de skjuler innholdet og eventuelle feilsortering av farlig avfall og litiumbatterier. Det kan skape problemer både når det gjelder miljø og brannsikkerhet.

– En del avfall, som småelektronikk og farlig avfall, kastes dessverre feil som restavfall. Gjennomsiktige sekker kan øke bevisstheten for god kildesortering og føre til at ressursene i avfallet blir utnyttet bedre og samtidig redusere antall branner i avfallsanlegg, sier kommunikasjonsrådgiver i BIR, Tina Skudal.

Om du besøker en av BIRs ti gjenvinningsstasjoner etter årsskiftet, ber vi deg om å levere mest mulig av avfallet løst og ellers velge å bruke gjennomsiktig sekk ved avfallsleveringen.

Gjennomsiktige sekker er til salgs i mange butikker, i ulike kvaliteter og priser, og på alle våre gjenvinningsstasjoner. Om du leverer avfall i sort/farget sekk må du være forberedt på å åpne sekken slik at innholdet kan sjekkes før det sorteres. Vi gir gjerne veiledning og informasjon om hvor det skal kastes.

Vi anbefaler å sorter avfallet før du reiser hjemmefra, så går det fortere på gjenvinningsstasjonen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om BIR

BIR
BIR
Conrad Mohrs veg 15
5072 Bergen

55 27 77 00http://www.bir.no

BIR AS er et av Norges største renovasjonsselskap, og er ansvarlig for avfallshåndteringen til over 356 600 innbyggere i BIRs syv eierkommuner. Selskapet tilbyr også avfallsløsninger for næringslivet.

BIR AS er eid av kommunene Askøy, Bergen, Bjørnafjorden, Kvam, Osterøy, Samnanger og Vaksdal. Eierkommunene har tildelt BIR ansvaret med de lovpålagte oppgavene knyttet til håndtering av avfallet fra husholdningskundene som er bosatt i disse kommunene.

Følg pressemeldinger fra BIR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BIR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BIR

Karbonavgift på forbrenningsanlegg - en miljøskatt uten miljøeffekter7.10.2020 12:09:40 CEST | Kronikk

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å innføre en ny avgift på forbrenning av avfall. Avgiftssatsen foreslås satt til 149 kroner per tonn CO2. Formålet med avgiften er å bidra til kostnadseffektive reduksjoner av ikke-kvotepliktig utslipp av klimagasser fra forbrenning av avfall. Man ønsker altså gjennom avgiften på forbrenning av avfall å bidra til en reduksjon av CO2-utslipp. Dessverre gir avgiften ikke de ønskede miljøeffekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom