Diabetesforbundet

Vinnerne av Diabetesforbundets forskningspris 2020

Del

Trond Geir Jenssen omtales som en av Norges fremste forskere på diabetes. Line Wisting står bak et stort antall kvalitetspublikasjoner. På Verdens diabetesdag 14. november mottar de Diabetesforbundets forskningspriser.

Trond Geir Jenssen vinner Diabetesforbundetsforskningspris

Trond Geir Jenssen er internasjonalt anerkjent og kan vise til en imponerende medisinsk karriere. Jenssen er overlege ved Oslo universitetssykehus og professor ved Universitetet i Oslo og UiT, Norges arktiske universitet. Han får Diabetesforbundets forskningspris for sitt mangeårige arbeid innen norsk og internasjonal diabetesforskning.

– Det er veldig gledelig å bli tildelt Diabetesforbundets forskningspris. Det er ikke bare ærefullt for meg som person, men mest av alt en honnør til hele vårt miljø og det langsiktige arbeidet til vår forskningsgruppe som helhet, sier en glad prisvinner.

Jenssen får blant annet prisen for innsatsen innen forskningsfeltene diabetes og nyresykdom.

Diabetesforbundets forskningspris er på 100.000 kroner og skal gå til videre diabetesforskning.

Line Wisting vinner Diabetesforbundets pris for yngre forskere

Line Wisting har spesialisert seg på feltet spiseforstyrrelser og psykologiske aspekter innen diabetes. Tildelingskomiteen trekker blant annet frem en imponerende forskningsproduksjon av høy kvalitet.

Wisting har en doktorgrad innen helsepsykologi. Til daglig har hun en postdoc forskerstilling ved Regional seksjon for spiseforstyrrelser ved Oslo Universitetssykehus. Hun synes det er gledelig at forskningsprisen setter søkelys på diabetes og psykisk helse.

– Det er veldig fint at helsepsykologi og diabetespsykologi kan bli løftet litt frem og opp, siden både forskning og samtaler med personer med diabetes tyder på at psykologiske aspekter spiller en stor rolle i egenbehandling og mestring i hverdagen med diabetes, sier Wisting.

Vinnerne mottar prisen under Diabetesforbundets digitale arrangement i forbindelse med Verdens Diabetesdag 14. november.

Diabetesforbundets forskningspris for yngre forskere er på 50.000 kroner og skal gå til videre diabetesforskning. I år er prisen støttet av Boehringer Ingelheim og Novo Nordisk.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg pressemeldinger fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom