Den Norske Opera & Ballett

Vidar Magnussen opera-debuterer med forestilling for folk flest

Del

Komiker Vidar Magnussen debuterer som regissør i Operaen med den første fullskala operaproduksjonen på Hovedscenen siden før pandemien.

Orfeus (Magnus Staveland) og Folk (Kristoffer Olsen). Foto: Erik Berg
Orfeus (Magnus Staveland) og Folk (Kristoffer Olsen). Foto: Erik Berg

– Denne produksjonen er en stor begivenhet for hele dette huset, etter en lang tørketid. Og for en oase Orfeus i underverdenen har blitt: leken, fantasifull, med stor energi og masse humor!, sier operasjef Randi Stene, som etter to år med pandemi endelig kan vise sin første fullsceniske opera for publikum.

Fra onsdag 8. desember kan Orfeus i underverdenen oppleves med strålende solister, Operakor og Operaorkestret på Hovedscenen. Den musikalske ledelsen er ved Tobias Ringborg.

Marvel møter mytisk operette

Vidar Magnussen var den første regissøren Randi Stene engasjerte etter at hun tiltrådte som operasjef i 2020. Komikeren kjent fra Magnus, Snøfall og Side om side, falt for Offenbachs Orfeus i underverdenen primært fordi han er en stor Marvel-fan. Operetten er tett befolket av greske guder, og leker seg med myten om Orfeus og Evrydike.

Ny norsk tekst

Det finnes mange operaer om Orfeus – han som mister dama si, men som synger så bra at han får komme inn i selve dødsriket og hente henne. Men hva om Orfeus egentlig er glad for å slippe Evrydike? Og hva om hun egentlig ikke vil bli redda?

Operetten tuller med opera, med oss mennesker, med guder, med alt seriøst. Og i Orfeus i underverdenen tulles det på norsk, i en helt ny gjendiktning av den klassiske myten, signert Matilde Holdhus. 

Operette for folk flest

I Magnussens versjon er spesielt rollen Folk, opprinnelig kalt Den Offentlige Mening, gjort betydelig større enn originalen fra 1858. Som folk flest mener rollen mye om det meste: om opera, om historien og hvordan det hele skal ende.

Magnussens kunstneriske team består av Gjermund Andresen på scenografi, Ingrid Nylander på kostymedesign, Torkel Skjærven på lysdesign og Stian Danielsen på koreografi.

Medvirkende er Kristoffer Olsen som Folk, Magnus Staveland/Thorbjørn Guldbrandsøy som Orfeus, Lina Johnson/Vibeke Kristensen som Evrydike, Bernt Ola Volungholen/Magnus Ingemund Kjelstad som Jupiter, Eirik Grøtvedt/Petter Moen som Pluto, Frøy Hovland Holtbakk som Cupido, Eli Kristin Hanssveen som Diana, Mikkel Skorpen som Merkur, Jens-Erik Aasbø/Jacob Abel Tjeldberg som Mars, Tone Kummervold som Venus, Eline Korbi som Minerva og Christina Jønsi/Cecilie C. Ødegården som Juno. Tobias Ringborg har musikalsk ledelse, Ingrid Nylander er kostymedesigner og Gjermund Andresen står for scenografien.

Nøkkelord

Kontakter

For spørsmål om pressebilletter og intervjuer:

Vilde Alette Monrad-Krohn
Kommunikasjonsrådgiver
45463725
vimo@operaen.no

Bilder

Orfeus (Magnus Staveland) og Folk (Kristoffer Olsen). Foto: Erik Berg
Orfeus (Magnus Staveland) og Folk (Kristoffer Olsen). Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom