VID vitenskapelige høgskole

VID tredobler studentmassen i Stavanger med ny campus

Del

Onsdag 24. august er det offisiell åpning av ny campus for VID Stavanger ved barne- og familieminister og tros- og livssynsminister Kjersti Toppe på Kampen i Stavanger.

Ny campus for VID Stavanger.
Ny campus for VID Stavanger.

Med ny campus fusjoneres VID Sandnes med VID Stavanger. Det betyr at fra denne høsten vil VID Stavanger romme 1100 studenter innen blant annet vernepleie, ergoterapi, teologi og religionstudier, interkulturelt arbeid, verdibasert ledelse og pedagogikk. Campus Stavanger er på totalt 8000 kvm. 

- Stavanger ønsker å videreutvikle seg som kunnskaps by for utdanning, forskning og innovasjon. VID representerer den lengste historiske linjen innenfor høyere utdanning i Stavanger, og er landets eldste private høyere utdanningsinstitusjon. Med samlokaliseringen av VID Sandnes og VID Stavanger går man fra 400 til 1100 studenter i Stavanger. For Stavanger by betyr det at det blir et større faglig og sosialt læringsmiljø med høy aktivitet, store studentkull og liv og røre som vi er sikre på vil komme både Stavanger og hele regionen til gode, forteller rektor Bård Mæland. 

Teknologi i sentrum

For å kunne stille med et best mulig læringsmiljø for alle våre studenter, har vi valgt å satse på høyteknologiske klasserom med muligheter for studentorientert pedagogikk. Vernepleierstudentene og ergoterapeutstudentene har fått en ny og moderne øvingsleilighet tilrettelagt for personer med spesielle behov, som en del av VID sin satsing på simulering og ferdighetstrening hos helsefagstudentene. Leiligheten inneholder blant annet en takheis, sanserom og tilpasset kjøkken. Samtidig er det lagt opp til mange uformelle møtepunkter med en flott kantine og et fremtidsrettet, nytt bibliotek.

- Det er viktig for oss at alle VID campuser i Oslo, Bergen, Tromsø og Stavanger holder høy teknologisk standard og gode muligheter for praktisk ferdighetstrening, sier Mæland. 

Internasjonalt miljø

Gjennom århundrer har VID opparbeidet seg et globalt nettverk som har bidratt til å utvikle samfunn og kirker over hele verden. Med studenter fra mer enn 20 ulike land ønsker VID å legge til rette for møteplasser og spennende samtaler på tvers av kulturer både blant egne studenter, men også i møte med kommunen, næringer og andre interessenter for kunnskapsutveksling og innovasjonsmuligheter. 

Ny campus rommer også et nytt kapell som vigsles av biskop Anne Lise Ådnøy 5. september.

Program 24. august

10:30 Ankomst og registrering

11:00 Velkommen

  • Innledning ved rektor Bård Mæland, dekan Tomas Sundnes Drønen og instituttleder Kristin Fjelde Tjelle
  • Musikalsk innslag
  • Offisiell åpning v/ barne- og familieminister og tros- og livssynsminister Kjersti Toppe
  • Hilsener V/ Dagny Sunnanå Hausken – Fungerende Ordfører, Martin Behlov - Leder av Studentparlamentet og Bjørg Tysdal Moe - Leder av landstyret DNM

12:00 Bevertning og omvisning 

13:00 Arrangementet avsluttes

For mer informasjon kontakt:

Tone Steen Sandberg, kommunikasjons- og markedssjef, tlf.: 464 10 201

Bård Mæland, rektor, tlf.: 404 06 029, bard.maeland@vid.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ny campus for VID Stavanger.
Ny campus for VID Stavanger.
Last ned bilde

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole
VID vitenskapelige høgskole
Postboks 184 Vinderen
0319 OSLO

+47 99 09 00 05https://www.vid.no

Fakta VID vitenskapelig høgskole

  • Ca. 5600 studenter og 560 ansatte
  • VID har campus i Oslo, Sandvika, Bergen, Stavanger og Tromsø.
  • Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.
  • Vårt motto er Engasjert for mennesket – lokalt og globalt.
  • PÅ VID kan du ta årsstudium, bachelor, master, phd, profesjonsutdanning, videreutdanning og enkeltemner.
  • Fagområder: Helse, familieterapi, kirke, ledelse, samfunn og sosial.

Følg pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VID vitenskapelige høgskole på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom