MiRA-Senteret

Vi tar ordet - minoritetskvinnekamp gjennom 40 år

Del

Bli med på lanseringen av MiRA-Senterets jubileumsantologi

Tid: Mandag 8. mars kl. 11-13

Digitalt arrangement sendes fra Sentralen i Oslo

MiRA-Senteret ønsker å markere den internasjonale kvinnedagen med å lansere en antologi der kvinnene som har ledet an i kampen for en anti-rasistisk inkluderende feminisme tar ordet. Vi får høre om hvordan det oppleves å komme til Norge med universitetsutdanning og politisk engasjement og oppleve å bli sett på som undertrykt og uvitende, hvordan det oppleves å flykte til Norge som smuglervarer og få tildelt en ny identitet som asylsøker, og om hvordan det oppleves å være den eneste førsteklassingen med hijab på hodet. Vi får også høre om styrken som vokser fram av å stå samlet i kampen for likestilling, kampen for å ikke bare bli snakket om, men selv få komme til ordet, og om likestillingsbyråkratiets trange korridorer.

Så lenge vi innvandrerkvinner kjempet for likestilling innenfor våre egne miljøer, ble vi anerkjent. Men det skapte mye diskusjon da vi begynte å sette søkelyset på hvordan undertrykkingen av minoritetskvinner ble forårsaket av samspillet mellom det norske patriarkalske samfunnet og innvandrernes egne kulturer.

-        Fakhra Salimi

Meld deg på ved å sende e-post til: post@mirasenteret.no så får du tilsendt link til arrangementet på din e-post.

Påmeldingsfrist: 2.marsFor nærmere informasjon om program for arrangementet, ta kontakt med

Asla Maria Bø Fuglestad: 99726817/22116920
Rådgiver ved MiRA – Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn


Mer info om arrangementet her:

https://mirasenteret.no/om-mira/nyheter/digitalt-lanseringsseminar-av-var-30-ars-jubiluemsantologi/

Kontakter

Asla Maria Bø FuglestadRådgiver ved MiRA – Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn

Tel:99726817Tel:22116920

Lenker

Om MiRA-Senteret

MiRA-Senteret
MiRA-Senteret
Storgata 53 a
0182 Oslo

22 11 69 20http://www.mirasenteret.no

MiRA-Senteret er en møteplass for engasjerte og samfunnsaktive kvinner og jenter med minoritetsbakgrunn. Gjennom det fellesskapet våre brukere er med på å skape, fremmes og synliggjøres de ressurser og potensialer minoritetskvinner og -jenter besitter. Synliggjøringen består av å fremheve det mangfold av historier, erfaringer og ressurser senterets brukere besitter i sin deltakelse som aktive og likeverdige borgere i samfunnsdebatter, arbeidslivet og andre sosiale arenaer. MiRA-Senterets målsetting er å fremme aktiv deltakelse i utformingen av et samfunn hvor borgere er likestilte i skapelsen av sine hverdagslige liv. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker å ta del i vårt engasjement.

Følg saker fra MiRA-Senteret

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MiRA-Senteret på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra MiRA-Senteret

MiRA-Senterets 30-års jubileumsarrangement!23.10.2019 09:44:25 CEST | Pressemelding

MiRA-Senteret feirer i år 30 år. I tre tiår har vi vi jobbet for empowerment av minoritetskvinner. Vi har kjempet for å få til en voldsforebyggende rettighetspolitikk, bygget opp et landsdekkende nettverk og synliggjort minoritetskvinners egne ressurser på mange ulike plan. Dette må vi feire! Søndag 27. oktober inviterer vi til jubileumsarrangement på Cosmopolite Scene i Oslo, der sterke stemmer og uttrykk skal stå i fokus.

Empowerment-frokost med minoritetskvinner18.2.2019 08:00:00 CET | Pressemelding

H.M. Dronning Sonja vil være tilstede under arrangementet Fredag 8. mars - den internasjonale kvinnedagen Melahuset: 10.00 – 11.45 Mariboes gt. 8, 0183 Oslo 8. mars, den internasjonale kvinnedagen, er av stor betydning for kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn i Norge. Mange opplever at både strukturelle barrierer og patriarkalske tradisjoner hindrer deres frihet. Kampen mot alle former for kvinneundertrykking har alltid vært sentralt for MiRA-Senteret, som fyller 30 år i år. Vi skal starte dagen med Empowerment-frokost for å sette fokus på utfordringer og for å styrke minoritetskvinnekamp. Arrangementet er i samarbeid med Melahuset. Program: Musikk ved Tseng Wei Ting Gratulerer med dagen/ Fakhra Salimi leder av MiRA-Senteret Likestillingsutfordringer for unge kvinner med minoritetsbakgrunn/ Samfunnsdebattant Nancy Herz Kvinnesolidaritet og fellesskap / Likestilling og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm Slampoesi av Sofia Estifanos Musikk ved Sibusisiwe Ncube Begrenset antall

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom