Fellesorganisasjonen

Veronicha fra Innlandet er Årets tillitsvalgt

Del

I Østre Toten kjemper hun mot oppsigelser i barnevernet. Nå kåres Veronicha Johnsen til Årets tillitsvalgt av FO.

Veronicha Johnsen (Foto: Privat)
Veronicha Johnsen (Foto: Privat)

FO er fagforeningen for sosialarbeidere og deler hvert år ut en pris til tillitsvalgte som har utmerket seg det siste året. 

Veronicha Johnsen ble nominert til «Årets tillitsvalgt» av FO Innlandet og fikk på onsdag meldingen om at hun hadde mottatt prisen. 

– Det gir mer motivasjon til å stå på ekstra, og jeg blir glad for at jobben vi gjør blir lagt merke til. Det betyr også noe for oss ansatte i barnevernstjenesten i Østre Toten – at vi blir sett og lagt merke til, sa Johnsen til Fontene, fagbladet til FO.

Denne høsten har Johnsen sendt to bekymringsmeldinger om barnevernstjenesten til politikerne i Østre Toten kommune. Hun var bekymret for hvordan de ville følge opp økte økonomiske rammer for å imøtekomme barnevernsreformen som trer i kraft ved nyttår. 

Svaret fra politikerne var å redusere antallet stillinger.

– Det føltes som en likvidering av bekymringsmeldingen vi sendte, sa Johnsen til Fontene om saken i oktober.

– FOs tillitsvalgte er selve grunnmuren

FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik mener prisen er velfortjent og takker Johnsen for den jobben hun gjør for medlemmene.

– FOs tillitsvalgte er selve grunnmuren i organisasjon. Medlemmene våre står opp for tryggheten til andre, med de trenger også noen til å stå opp for dem. Det er her de tillitsvalgte kommer inn i bildet. Det er ingen tvil om at Veronicha gjør at medlemmene hennes føler seg tryggere på jobb, sier Kvisvik.

Det er fylkesavdelingene som selv nominerer sine kandidater. Dette skrev FO Innlandet om nominasjonen:
Veronicha fortjener vår nominasjon som årets tillitsvalgt i FO fordi hun er uredd, faglig sterk, inkluderer medlemmene på en meget god måte og jobber intenst med å stoppe omfattende kutt i tjenesten, blant annet gjennom tydelige varsler til kommunedirektør og politikere, samt media. FO trenger tillitsvalgte som Veronicha Johnsen som kan stå trygt i stormen.

Kontakter

Bilder

Veronicha Johnsen (Foto: Privat)
Veronicha Johnsen (Foto: Privat)
Last ned bilde
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO (Foto: FO)
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO (Foto: FO)
Last ned bilde

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom