Leading Web Solutions

Verdens vakreste biltur i leiebil

Del

Atlanterhavsveien, som går over øyer og bruer ute ved kysten av Møre og Romsdal, har vunnet mange priser. Blant annet er den kåret til verdens beste sted for biltesting – og for kjærlighetssorg. Men først og fremst er den spektakulær og vakker, så hvorfor ikke legge turen ut mot havet og se selv.

Atlanterhavsvegen er kjent som verdens vakreste bilvei. Den byr på fantastiske naturopplevelser året rundt. Foto: Istockphoto.
Atlanterhavsvegen er kjent som verdens vakreste bilvei. Den byr på fantastiske naturopplevelser året rundt. Foto: Istockphoto.

Nasjonal turistveg

Atlanterhavsveien er en av de nasjonale turistvegene. Den går mellom Kårvåg og Bud i Møre og Romsdal. Veien er 36 km lang.

Arbeidet med Atlanterhavsveien ble påbegynt i 1983, og veien sto ferdig i 1989. I 2005 ble den utropt til århundrets byggverk i det 20. århundret i Norge. Veien omtales som imponerende ingeniørkunst, og det var tøffe arbeidsforhold for anleggsarbeiderne. I løpet av byggetiden opplevde de hele 12 orkaner.

Nærmere havet kan du knapt komme med bil. Langs den elegante veien som svinger seg fra holme til holme og over syv broer kan du møte både stormer og solskinn.

Fiske

Du kjører rett ved havet, og det er mange mulige stoppesteder og utsiktspunkter underveis. Det finnes også fiskebroer der, så det er absolutt en god ide å ta med fiskestang.

Dersom du er dykker kan du også oppleve et rikt undervannsliv i frodig tareskog langs veien. De som har god tid kan også finne mange mindre veier å ta for å ta avstikkere underveis.

Opplevelser

Når du parkerer bilen er det mange turstier å velge mellom, både langs kysten og opp fjellsider. Området er småkupert mot havet, men du kan også komme opp i høyden, for eksempel til Stemshesten. Det er et fjell som går ut mot havet ved Farstad, og gir fantastisk utsikt over Hustadvika, hvor Atlanterhavsveien går.

Du kan finne mange tips om turstier det er verdt å velge i området på nettstedet Outdooractive.com.

Kjærlighetssorg

Men tilbake til kjærlighetssorgen, hva har den med Atlanterhavsveien å gjøre? Jo, reiseguiden Lonely Planet ønsket for noen år siden å finne det perfekte stedet hvis man har kjærlighetssorg, og de valgte Atlanterhavsveien. Skal du komme deg etter et kjærlighetsbrudd bør du dra dit om høsten, se på utsikten, kjenne vind og bølger og høre måkeskrik, mente de.

Veien er også brukt i tallrike reklamer for biler. Det populære britiske bilprogrammet Fifth Gear har angitt Atlanterhavsveien som det beste stedet for å teste en bil skikkelig.

Hvis du kjører elbil kan du gå til nettstedet Elbil.no for å få oversikt over ladesteder i området.

Leiebil

For å se alt man har lyst til i det langstrakte landet vårt kan det noen ganger bli vel langt å kjøre. Da er det et godt alternativ å ta fly eller tog deler av turen. Deretter kan man leie bil for å ha full fleksibilitet i løpet av ferien. På nettsiden til Leiebilguiden.no finner du leiebiler av alle typer og størrelser, både i Norge og resten av verden. Leier du bil gjennom Leiebilguiden.no er dessuten alle nødvendige forsikringer inkludert.

Hvis du bor langt unna Atlanterhavsveien er det enklest å ta fly til Kristiansund og leie bil derfra. Du kan også reise til Molde og hente ut en bil der.

Når du er i Møre og Romsdal kan du også legge veien videre til Trollstigen. Denne ikoniske veistrekningen er også vel verdt et besøk.

Bilder

Atlanterhavsvegen er kjent som verdens vakreste bilvei. Den byr på fantastiske naturopplevelser året rundt. Foto: Istockphoto.
Atlanterhavsvegen er kjent som verdens vakreste bilvei. Den byr på fantastiske naturopplevelser året rundt. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom