Leading Web Solutions

Hvorfor du alltid bør betale leiebilen med kredittkort

Del
Dersom du har planer om å bruke leiebil i ferien, bør du bruke kredittkortet ditt ved betaling. Her forteller vi deg hvorfor, og ser på hvilke kredittkort som er best på bilferie.
Når du skal leie bil på ferie bør du betale den med kredittkort. Foto: Istockphoto.
Når du skal leie bil på ferie bør du betale den med kredittkort. Foto: Istockphoto.

Tryggere handel

En viktig grunn til å betale leiebilen, og andre ferieinnkjøp, med kredittkort er den innebygde sikkerheten. Det gjelder både for selve transaksjonen, men også for at du faktisk får det du betaler for.

Dersom det er feil eller mangler ved kjøpet, så vil kredittkortselskapet kunne hjelpe deg med klage og reklamasjon.

Når du betaler med kredittkort går ikke penger direkte ut av kontoen din. Du har derfor anledning til å klage, og stoppe betalinger som du mener ikke er korrekte.

God oversikt

De fleste kredittkort gir deg også mulighet til å ha tilgang til nettbank på smarttelefonen din. Dermed kan du der enkelt følge med på eget forbruk.

Da blir det lettere å holde seg innenfor planlagt budsjett, slik at man kan være trygg på å klare å betale kredittkortregningen når den forfaller.

Den gode oversikten gjør også at du har god tid til å se over transaksjonene, og sjekke at alt stemmer før regningen betales.

Forsikringer

De fleste kredittkort har en innbakt forsikringsordning, som også inkluderer reiseforsikring. Hva som er inkludert, og hvor mye du blir kompensert dersom du må benytte forsikringen, varierer en del. Derfor er det viktig å sammenligne ulike kredittkort, og finne det som passer for deg.

Du bør også huske på at forsikringen i kredittkortet kan være noe annerledes enn en vanlig helårs forsikring. Derfor lønner det seg ofte å ha begge to. For eksempel kan en reiseforsikring i kredittkortet føre til større utbetaling dersom man mister bagasjen sin. Samtidig vil den kanskje ikke gjelde ved små reiser og dagsturer, noe en vanlig helårs reiseforsikring ofte gjør.

Gratis bruk

De fleste kredittkort som tilbys i Norge har ikke årsavgift. Det betyr at du i praksis kan ha tilnærmet gratis kredittkortbruk.

Det fordrer imidlertid at du betaler hele beløpet på kredittkortregningen før den forfaller.

Generelt er renter på kredittkortgjeld relativt høy hvis den går over til å være rentebærende, så det bør du unngå. Følg med på at du kun bruker så mye penger som du vet du vil kunne betale tilbake i tide.

Gode reisekort

Her er to eksempler på kredittkort som tilbyr gode betingelser for de som skal på reise, og leie bil – både i inn- og utland. Samtidig er de også bra kredittkort til daglig bruk. Begge disse kortene krever at man er minst 20 år.

Gebyrfri Visa

Santander Consumer Bank tilbyr flere kredittkort, og dette er ett av dem. Det har en maksimal kredittramme på 100 000 kroner.

Kortet er gebyrfritt, og det er uten årsavgift. Dermed er det mulig å bruke det helt gratis, og likevel dra nytte av fordelene kortet innehar.

Når du betaler med kortet har du 50 dagers rentefri kreditt. Dersom du lar regningen forfalle vil det imidlertid påløpe renter på 23,4 %.

Kortet har gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring for hele husstanden, eller for tre medreisende. Det gjelder såfremt minst halvparten av reisekostnadene er betalt med kortet. Dette gjør kortet til et fleksibelt og bra reisekort.

yA Bank Kredittkort

Dette er også et kredittkort som er helt gebyrfritt, og hvor det ikke er årsavgift. Også dette kortet har en maksimal kredittramme på 100 000 kroner, og 50 dagers rentefri kreditt. Dersom regningen ikke blir betalt i tide påløper det renter på 25,3 %.

Dette kortet inkluderer en gratis egenandelsforsikring for leiebil, dersom du betaler leiebilen med yA Bank-kredittkortet. Den er på inntil 10 000 kroner.

Kortet gir også gratis reise- og avbestillingsforsikring, hvis minst halvparten av reisekostnadene blir betalt med det gjeldende kortet.

Flere kredittkort

Det tilbys mange kredittkort i Norge. For å finne det som passer deg best, både på reise og i hverdagen, kan det lønne seg å se på sammenligninger på nettsiden Kredittkortinfo.no.

Der finnes det gjennomgang av en rekke kredittkort, samt gode tips til smart bruk av kredittkort.

Bilder

Når du skal leie bil på ferie bør du betale den med kredittkort. Foto: Istockphoto.
Når du skal leie bil på ferie bør du betale den med kredittkort. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions