RiksTVRiksTV

Venter på Kongens ja i statsråd: 1,5 millioner nordmenn vil bruke TV-pakken i utlandet

Del

Norske TV-seere ser frem til å bruke sine TV-abonnement i utlandet nå når den såkalte geo-blocken fjernes. Det viser en undersøkelse Ipsos har foretatt på oppdrag fra RiksTV. Når Kongen sier ja i statsråd, så kan norske TV-abonnenter på tur i Europa juble.

Ole André Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV
Ole André Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV

Norske myndigheter har bestemt at denne geo-blocken skal opphøre. Endringen i lovverket har allerede skjedd, det er kun vedtaket hos Kongen i statsråd som mangler. Det kan komme når som helst – en fredag.

Stortinget fattet 10. desember 2018 vedtak om å samtykke til EØS-komiteens beslutning, jf. Innst. 82 S (2018-2019). Lovendringene ble vedtatt av Stortinget 14. desember 2018, jf. Lovvedtak 18 (2018-2019), jf. Innst. 83 L (2018-2019).  

-Vi har ikke åpnet, og vi kan ikke åpne opp før det trer i kraft på grunn av rettighetsspørsmål, men vi har ventet på dette og er klar til å trykke på knappen, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

1,5 millioner nordmenn, eller 34 prosent av den voksne befolkning, mener at det vil være interessant å benytte TV-tjenestene fra digital-TV-leverandøren når de er på reise i Europa, viser den landsrepresentative undersøkelsen foretatt av Ipsos i 2018 med 1014 respondenter på vegne av RiksTV.

250 000 nordmenn eier eller disponerer fritidsbolig i Europa, 110 000 av disse holder til i Spania og 50 000 i Sverige. I denne gruppen sier 63 prosent at det er ganske eller svært interessant å kunne benytte «det norske» digital-TV-abonnementet i utlandet.

Om lag 1 av 3 med bolig i utlandet ser for seg at de skal ta inn TV-signalene via dekoder og om lag like mange tenker å benytte nettbrett eller mobiltelefon, viser Ipsos-undersøkelsen på oppdrag fra RiksTV.

Blant de som jubler for denne beslutningen, er kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV. Han har ventet på at dette skulle skje – lenge.

-Dette er en veldig god nyhet. At de nå snart kan se alt det gode TV, film, serie og sportsinnholdet de får tilgang til gjennom RiksTV eller andre TV-distributører også når de er ute og reiser innen EU er noe vi vet de har savnet. At man ikke skulle få se nyhetene eller favorittserien sin, bruke en tjeneste man har betalt for, bare fordi man krysset en grense er jo egentlig litt urimelig. Vi er glade for at regelendringen gjør sitt til at våre kunder kan bruke TV-abonnementet sitt i hele EU, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Nå vil alle TV-abonnenter kunne bruke sitt abonnement hvor som helst i Europa – og det på samme måte som de gjør i Norge. Abonnementet kan brukes enten du er på ferie eller bor i kortere eller lengre perioder i utlandet, vel å merke i Europa.

-Ja, det betyr at nordmenn med TV-abonnement hos RiksTV eller andre får med seg sine favoritt-programmer og sitt TV-innhold når de er på reise i Europa, sier Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Ipsos-undersøkelsen viser at det er norske nyheter som nordmenn flest ønsker å se via sitt digital-TV-abonnement på tur/opphold i Europa. 78 prosent i undersøkelsen svarer norske nyheter, mens 43 prosent svarer norsk sport.

-Det er tydelig at nordmenn vil holde seg oppdatert på det som skjer her hjemme når de er på tur og ferie. Samtidig tipper jeg også det er mange som vil, som hjemme, slappe av med en god film eller en serie på flyplassen, i hotellsenga eller i sofaen på hytta i Sverige, sier Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Se også: https://www.regjeringen.no/no/sub/eos-notatbasen/notatene/2016/mai/forslag-til-forording-om-portabilitet/id2502346/

For mer informasjon, kontakt kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV på 92 84 93 43 og/eller ole.skarbovik@rikstv.no

Bilde: Kommersiell direktørOle André Skarbøvik i RiksTV mener at opphøret av såkalt geo-blocking er en glad-nyhet for norske TV-seere. Nå gleder han seg til å se det i praksis.

 

Bilder

Ole André Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV
Ole André Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV
Last ned bilde
Ole André Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV
Ole André Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har snaue 250 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom