Universitetet i Oslo

Velkommen til Universitetet i Oslos Livsvitenskapskonferanse

Del

Nysgjerrig på den neste pandemien allerede, eller lurer du på hva genterapi egentlig er? Da bør du følge Universitetet i Oslos livsvitenskapskonferanse! Programmet er åpent for alle, med både fysisk og digital deltakelse.

-Vi gleder oss stort over å presentere et spennende program som viser frem innhold fra forskningen innen livsvitenskap, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo.

Programmet starter allerede i dag 11. februar, når vi markerer Darwin Day med et åpent foredrag om genmodifisering.

Den neste pandemien

Hva skal til for å forhindre en ny, global pandemi? Camilla Stoltenberg og professor Nils Christian Stenseth forsøker å svare på dette og andre spørsmål under konferansens hovedarrangement «The Next Pandemic» mandag 14. februar.

The next pandemic (program og påmelding)

Fremtidens behandlingsform?

«Verdens dyreste medisin», en genterapi, ble tilgjengelig for norske pasienter i 2021. Genterapi kan gi nye behandlingsmuligheter mot en rekke ulike sykdommer og lidelser, men har ukjent langtidseffekt. Men hva er genterapi egentlig, og hva blir mulig å gjøre i fremtiden? Det og andre spørsmål får vi svar på under arrangementet Genterapi: nåtid og fremtid 15. februar.

Grensen mellom liv og død

Hvordan trekkes grensen mellom levende og død ved organdonasjon? Høsten 2021 ble metoden for organdonasjon kalt cDCD (kontrollert donasjon etter sirkulatorisk død) godkjent i Norge etter en lang og grundig prosess. I denne prosessen ble det stilt kritiske spørsmål. For hvordan tas det hensyn til den døende pasienten og pårørende? Og Hva er egentlig cDCD?

Dette og andre spørsmål diskuteres i arrangementet En hjertesak. Organdonasjon ved hjertestans 16. februar.

Vi lover spennende foredrag, diskusjoner og opplevelser!

For fullt program, besøk konferansens nettside: Oslo Life Science konferansen 11.-17. februar 2022 - UiO:Livsvitenskap

Hva er livsvitenskap?

Ved Universitetet i Oslo satser vi på livsvitenskap for å få ny innsikt i hva liv er, og for å løse samfunnsutfordringer innen helse og miljø.

Livsvitenskap er Universitetet i Oslos (UiOs) største satsing noensinne. Innen livsvitenskapen studerer forskere oppbygging, struktur og funksjon av levende organismer. Slik får vi ny innsikt som blant annet gir bedre metoder for å diagnostisere, forebygge og behandle sykdommer. I tillegg kan vi få kunnskap som kan brukes til bærekraftig forvaltning av naturressurser, for eksempel fiskebestanden.

Livsvitenskap gir oss økt forståelse av hva liv er og hva aldring og sykdom er. Det er også en plattform for ny næring for Norge og omstilling til en grønnere økonomi med nye arbeidsplasser, produkter og tjenester som kommer samfunnet til gode, spesielt innen helsesektoren.

UiO tar et nasjonalt ansvar for å dyrke fram et ledende internasjonalt livsvitenskapsmiljø i Oslo. Vi skal bygge videre på de fremragende miljøene vi allerede har, og utvikle nye.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom