YS

Varsler streikeuttak i Oslo Kommune

Del

Hvis YS Kommune Oslo og Oslo kommune ikke kommer til enighet innen meklingsfristen, blir det streik fra 27. mai.

YS Kommune Oslo meldte i dag plassfratredelse for i alt 53 medlemmer fra forbundene Delta, Parat og Skolelederforbundet. Medlemmene som vil bli tatt ut i streik er tilknyttet Utdanningsetaten, Bymiljøetaten og Bystyrets sekretariat.

YS Kommune Oslo krever at kjøpekraften sikres. Fristen for å bli enige er satt til 26. mai klokken 24.00.

- Vi er forberedt på en tøff mekling. Offentlig sektor har stått i front for bekjempelsen av pandemien. Det har vært et spesielt krevende år for medlemmene i Oslo kommune. Oslo har vært episenteret for smitten, samtidig som det har vært svært strenge smitteverntiltak over lengre tid, sier forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad.

- At våre medlemmer skal komme ut med svekket kjøpekraft er uakseptabelt, sier Bjørnstad.
Hvis partene ikke blir enige går YS-K Oslo ut i streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag 27. mai.

Meklingen foregår parallelt med meklingen i staten og KS.

YS Kommune Oslo er en sammenslutning av følgende forbund som har medlemmer ansatt i Oslo kommune: Delta, Skolelederforbundet og Parat.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom