Norad

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein holder digital pressekonferanse om norsk bistand

Del

Regjeringen lanserer en ny resultatportal om norsk bistand. Portalen skal samle all norsk bistandsinformasjon på ett sted. Den vil bidra til åpenhet om hvor og hvordan norske bistandspenger brukes – og resultatene av de fører til.

På grunn av smitteverntiltak i Oslo blir pressekonferansen holdt via Zoom.Starter kl. 12:30 onsdag 25. november 2020.
Forhåndspåmelding til pressekonferansen via lenke: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_GAOComdBR32UE_wtrkHP4g(får mail med innloggingsinformasjon før PK).
Kan også bruke ID og passord på selve dagen: Webinar ID:884 6899 6881, passord: 220710.
Om bistandsresultater.no

Portalen deler informasjon om prosjekter fra oppstart til avslutning, med spesielt fokus på resultater. Rapportering av resultater i pågående og avsluttede prosjekter skal systematiseres og publiseres. Dette innebærer innføring av en helt ny systematikk og prosess i saksbehandlingen for norsk bistand. Saksbehandlere i Norad, Utenriksdepartementet og norske ambassader skal dele sine vurderinger av måloppnåelsen for alle prosjekter som mottar norske bistandspenger.

Hvert år gir Norge rundt én prosent av bruttonasjonalinntekten til bistand for å bekjempe fattigdom og fremme økonomisk utvikling og velferd i utviklingsland. Bistandsstatistikken viser hvor og hva pengene er gått til.

Resultathistorier med eksempler på gode og mindre gode resultater fra hele bredden av bistanden skal publiseres fortløpende. Årlig skal fremdrift og resultater av løpende bistandsavtaler vurderes og publiseres. Resultatinformasjonen har ikke vært systematisert på tilsvarende måte tidligere.

Portalen vil styrke resultatinformasjonen ut til publikum, media og forskere. Samtidig skal det gi et bedre grunnlag for styring og læring på tvers av prosjekter innad i forvaltningen.

Resultatportalen består av fire hovedkomponenter: 1) statistikk og forbruksinformasjon, 2) systematiske fremdrifts- og resultatvurderinger per avtale, 3) resultathistorier med korte oppsummeringer av resultater med bakgrunn, mål, ressursbruk og læring, og 4) tematiske rapporter med sammenstilling og analyse av resultatinformasjon.

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakter:

Tuva Bogsnes (UD) - 932 31 883 - tuva.bogsnes@mfa.no

Gulled Jibril (Norad) - 998 62 882 - gulled.omar.jibril@norad.no

Bilder

Om Norad

Norad
Norad
Bygdøy allé 2
0257 Oslo

+47 23 98 00 00http://norad.no

Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, setter penger i arbeid for å bidra til at verden når bærekraftsmålene om å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Norad gir bistands- og forvaltningsfaglige råd til Utenriksdepartementet, utenriksstasjonene og Klima- og miljødepartementet. Norad får årlig tildeling fra Utenriksdepartementet og fra Klima- og miljødepartementet.

Følg pressemeldinger fra Norad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom