Universitetet i Oslo

Universitetsalliansen Circle U. utvides – enda flere muligheter for UiOs studenter og ansatte.

Del

Universitetsalliansen Circle U. blir fra 2022 utvidet med to nye medlemmer: Universitetet i Wien og Universitetet i Pisa. – Våre studenter og ansatte vil få enda flere muligheter til samarbeid og nyskaping med våre nye partnere i Wien og Pisa, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo og President i Circle U.

Begge de nye universitetene er grunnlagt på 1300-tallet, og blant de eldste i Europa. De passer godt inn i en allianse som består av sterke forskningsintensive breddeuniversiteter, lokalisert i europeiske hovedsteder eller store byer. Med utvidelsen til ni universiteter, omfatter Circle U. nærmere en halv million studenter og 65 000 ansatte.

Circle U.s studenter og ansatte inngår i et fellesskap og blir en del av en europeisk campus med tilgang til flere studietilbud og flere og mer fleksible måter å samhandle på, på tvers av fag og geografiske grenser. Studentene spiller en viktig rolle i utviklingen av Circle U., og har sitt eget organ i Circle U. Student Union. Sammen skal vi utvikle kunnskap og løsninger som bidrar til en demokratisk og bærekraftig utvikling i Europa, sier Stølen. 

Sommerskoler i tre land

Siden november 2020 har Circle U. jobbet for å bygge et sterkt samarbeid mellom syv universiteter. Målet er å etablere et inkluderende, forskningsintensivt og tverrfaglig europeisk universitet innen 2025. 

Dette arbeidet er godt i gang. Vi har blant annet etablert Knowledge Hubs innen demokrati, helse og klima, og i september arrangerte vi det første seminaret i en planlagt serie om “Evidence and Democracy in Times of Crises”. Til sommeren blir det sommerskoler i Oslo, Berlin og Paris. Flere tilbud kommer. Nå får vi med studenter og ansatte fra to nye universiteter i to nye land. Det gir enda flere muligheter, avslutter Stølen.

28. januar 2022 blir det signaturseremoni med partnere og inviterte gjester i Norges Hus i Brussel, hos den norske EU-delegasjonen.

Om Circle U. 

Circle U. er en europeisk universitetsallianse som består av Aarhus Universitet (Danmark), Humboldt-Universität zu Berlin (Tyskland), King’s College London (Storbritannia), Université de Paris (Frankrike), Univerzitet u Beogradu (Serbia), Université catholique de Louvain (Belgia) og Universitetet i Oslo.  

Fra 2022 blir Universität Wien (Østerrike) og Università di Pisa (Italia) med i alliansen.

https://www.circle-u.eu/

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom