Stiftelsen Norsk Mat

Unik og smakfull ost fra Namsos

Del

Med kumelk fra gårder i Namsosregionen, unik syrekultur og 12 måneders lagring får du unik ost fra Namsos. Og nå har Rabagast fått tildelt Spesialitet. - Dette er en kjærkommen bekreftelse på at vi har gjort mye riktig, sier Kåre Gunnar Westermann som er fabrikksjef på Synnøve Finden i Namsos.

F.v. Nina Sundqvist, adm.dir Stiftelsen Norsk Mat, May Holmvik, Kåre Gunnar Westermann, (fabrikksjef), Eli- Marie Skorstad – alle fra Synnøve Finden i Namsos og Mikkel Haugstveit, markedssjef Synnøve Finden.
F.v. Nina Sundqvist, adm.dir Stiftelsen Norsk Mat, May Holmvik, Kåre Gunnar Westermann, (fabrikksjef), Eli- Marie Skorstad – alle fra Synnøve Finden i Namsos og Mikkel Haugstveit, markedssjef Synnøve Finden.

Rabagast produseres på Synnøve Findens meieri i Namsos og er en gouda. Osten ystes på tradisjonelt vis med en unik syrekultur og må gjennom minimum 12 måneders lagring i ulike trinn før den er konsumklar.

- Kjempeartig å få tildelt Spesialitetsmerket. Vi får skryt av osten og folk ringer oss for å vite hvor denne er å få kjøpt», sier Kåre Gunnar Westermann.

Utvalgt av fagjuryen
I fagjuryens begrunnelse sto følgende: Rabagast er fyldig ost med god intensitet. Den er svært smaksrik med noe modningskrystaller og har en lang og god nøtteaktig ettersmak.
Rabagast er en ost i særklasse!

Rabagast er produsert på norsk melk som hentes inn fra ca. 150 gårder i Namdalsregionen og den dekkes med voks for at den skal beholde den gode smaken helt til den skal spises. Den har tidligere vunnet sølv i NM i Ost.

Du får kjøpt den i utvalgte Coop Mega-butikker, Spar, Meny og CC Mat-butikker, samt i utvalgte Rema-butikker i Oslo-regionen.

Merkeordningen Spesialitet
Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.

Les mer: Hvem sitter i fagjuryen i Spesialitet?

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

F.v. Nina Sundqvist, adm.dir Stiftelsen Norsk Mat, May Holmvik, Kåre Gunnar Westermann, (fabrikksjef), Eli- Marie Skorstad – alle fra Synnøve Finden i Namsos og Mikkel Haugstveit, markedssjef Synnøve Finden.
F.v. Nina Sundqvist, adm.dir Stiftelsen Norsk Mat, May Holmvik, Kåre Gunnar Westermann, (fabrikksjef), Eli- Marie Skorstad – alle fra Synnøve Finden i Namsos og Mikkel Haugstveit, markedssjef Synnøve Finden.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom