Unik og smakfull ost fra Namsos
Med kumelk fra gårder i Namsosregionen, unik syrekultur og 12 måneders lagring får du unik ost fra Namsos. Og nå har Rabagast fått tildelt Spesialitet. - Dette er en kjærkommen bekreftelse på at vi har gjort mye riktig, sier Kåre Gunnar Westermann som er fabrikksjef på Synnøve Finden i Namsos.

Rabagast produseres på Synnøve Findens meieri i Namsos og er en gouda. Osten ystes på tradisjonelt vis med en unik syrekultur og må gjennom minimum 12 måneders lagring i ulike trinn før den er konsumklar.
- Kjempeartig å få tildelt Spesialitetsmerket. Vi får skryt av osten og folk ringer oss for å vite hvor denne er å få kjøpt», sier Kåre Gunnar Westermann.
Utvalgt av fagjuryen
I fagjuryens begrunnelse sto følgende: Rabagast er fyldig ost med god intensitet. Den er svært smaksrik med noe modningskrystaller og har en lang og god nøtteaktig ettersmak.
Rabagast er en ost i særklasse!
Rabagast er produsert på norsk melk som hentes inn fra ca. 150 gårder i Namdalsregionen og den dekkes med voks for at den skal beholde den gode smaken helt til den skal spises. Den har tidligere vunnet sølv i NM i Ost.
Du får kjøpt den i utvalgte Coop Mega-butikker, Spar, Meny og CC Mat-butikker, samt i utvalgte Rema-butikker i Oslo-regionen.
Merkeordningen Spesialitet
Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.
Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.
Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder


Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Kjenner du en ildsjel i hotell- og restaurantbransjen?29.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år deles ut for 29. gang. I år søker vi etter kandidater innen hotell- & restaurantbransjen.
Flere korn- og bakevarer med Nyt Norge21.6.2022 11:21:08 CEST | Pressemelding
Per i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 %. - Vi har en ambisjon om 90 % norskandel, der økt andel av norsk mathvete vil være viktigst, sier Nina Sundqvist.
Tradisjon i frossen form fra Storfjord Iskrem16.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding
- Det er vanvittig gøy at vi finner den tradisjonelle brunosten i frossen form. Hvorfor skal vi spise karamell-is når vi kan få is laget av norsk geitemelk med naturlig og deilig karamellsødme?, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. Brunost-iskremen fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse.
Norske forbrukere vil ha norsk mat26.5.2022 12:00:00 CEST | Pressemelding
Fra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos.
Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser18.5.2022 09:37:16 CEST | Pressemelding
Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg - denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom