Grønt forlag

Unik bok om plantebasert ernæring

Del

Grønt Forlag lanserer nå et komplett, forskningsbasert oppslagsverk om plantebasert ernæring. Dette er en omfattende og lettlest fagbok som går i dybden på plantebasert ernæring gjennom hele livsløpet - fra liten til stor. Boken er skrevet av lege og professor Lars Thore Fadnes, ernæringsrådgiver Nina Cathrine Johansen og Cathrine Birkeland som har spesialisert seg på barnevennlige oppskrifter.

Fra liten til stor inneholder alt du trenger å vite om et plantebasert kosthold
Fra liten til stor inneholder alt du trenger å vite om et plantebasert kosthold

Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring er basert på oppdatert forskning og ernæringsråd. Den gir forslag til hvordan man kan bygge opp et helsefremmende kosthold og prinsipper for dette.

Boken inneholder et eget kapittel om plantebasert idrettsernæring og har over 40 barnevennlige oppskrifter.

Boken gjør også et dypdykk i hvordan man balanserer å ha barn som spiser plantebasert i barnehage og skole. Du finner i tillegg massevis av praktiske tips som hva ha i matboksen, bursdagsfeiringer og lærer hvordan andre har løst ulike utfordringer.

Boken kan bestilles hos Grønt Forlag fra og med onsdag 22. september klokken 20.00. Forlaget vil ha en digital lanseringsfest via Zoom på samme dag, klokken 19.30, og påmelding til arrangementet finner dere her. 

Hvem passer boken for?

Boken passer for absolutt alle som ønsker å spise mer plantebasert. Her får du trygg og forskningsbasert kunnskap om hvordan du best kan sette sammen et fullverdig kosthold til voksne, spedbarn, barn, ungdom, gravide og ammende. Boken kan også være til hjelp om du har en vegetarianer eller veganer i familien og trenger gode råd, kunnskap eller inspirasjon.

Barnehagepersonale, lærere, helsesykepleiere og jordmødre, eller andre som jobber med gravide, ammende eller barn hvor kosthold er relevant eller mat blir servert, kan også ha nytte av denne boken.

Forfatterne har selv spist plantebasert i mange år og gir deg mange gode råd og praktiske verktøy som gjør det enklere å spise sunn og god plantemat.

Dette sier Helsedirektoratet om vegetarisk og vegansk kosthold

Vegetarkost er forbundet med lavere risiko for blant annet overvekt, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. En balansert og variert vegetarkost egner seg for individer i alle livsfaser, inkludert under svangerskap, ved amming, i spedbarnsperioden, for barn og unge, og for idrettsutøvere.

Senere i september vil Helsedirektoratet lansere en ny ekspertuttalelse om vegetar- og vegankost, basert på faglige oppdaterte råd.  Her er påmelding til webinaret, som finner sted 27. september. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra liten til stor inneholder alt du trenger å vite om et plantebasert kosthold
Fra liten til stor inneholder alt du trenger å vite om et plantebasert kosthold
Last ned bilde
Lars Thore Fadnes
Lars Thore Fadnes
Last ned bilde
Nina Cathrine Johansen
Nina Cathrine Johansen
Last ned bilde
Cathrine Birkeland
Cathrine Birkeland
Last ned bilde

Om Grønt forlag

Grønt forlag
Grønt forlag
Kjellehaugvegen 17
4054 Tjelta

+47 920 82 448https://grontforlag.no

Grønt Forlag er et lite, uavhengig forlag som ligger på Tjelta, utenfor Stavanger. Forlaget ble startet i januar 2021 i forbindelse med utgivelsen “Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring” (utgis november 2021) skrevet av forfatterne Lars Thore Fadnes, Nina Cathrine Johansen og Cathrine Birkeland. Forlaget består av forfatterne og daglig leder Gunnar Birkeland. 

Med vår brede kompetanse på plantebasert ernæring tilbyr Grønt Forlag deler av eller en komplett “fra-manus-til-ferdig-bok” leveranse for alle privatpersoner eller foretak som ønsker å gjøre verden grønnere – bok for bok. Vi mottar foreløpig ikke manus, men kontakt oss gjerne dersom du går med en forfatterspire i magen eller har en forretningside. Vi tar gjerne et uforpliktende møte for å se om det kan være en match.

Følg pressemeldinger fra Grønt forlag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grønt forlag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grønt forlag

BBC melder at 1 av 5 barn ønsker å være veganer. Samtidig lanseres solid fagbok om ernæring og plantebasert kosthold skrevet av norske eksperter3.10.2021 15:10:46 CEST | Pressemelding

En rykende fersk undersøkelse ved BBC Good Food viser at nesten 60 % av britiske barn allerede er, eller ønsker å være veganer eller vegetarianer. Totalt 1004 barn mellom 5 og 16 år var med i undersøkelsen. Av de spurte oppgav 21 % at de allerede var veganere eller vegetarianere. I tillegg sa 15 prosent av barna at de gjerne ville spise vegansk, og omtrent hver femte (21 prosent) ønsket å spise vegetarisk. Undersøkelsen fra BBC Good Food viser at nesten halvparten av barna ønsker å kutte ned på sitt forbruk av kjøtt- og meieriprodukter, og de fleste som blir spurt, ønsker dette «for å være snillere mot natur og dyr». Mange sier at de velger kjøttfritt for å redusere negative miljøpåvirkninger eller for å forbedre helsen. En lignende undersøkelse fra 2019, viste at andelen britiske barn og unge som spiser vegetarisk og vegansk, øker dobbelt så raskt som andre grupper. Blant 1500 barn som den gang ble spurt, svarte 1 av 10 barn mellom 8 og 16 år at de hadde valgt å bli vegetarianere elle

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom