Universitetet i Oslo

UiO-rektor Svein Stølen er valgt til president i Circle U.

Del

Svein Stølen er valgt til universitetsalliansen Circle U.s første president. Presidentperioden varer fra og med det akademiske året 2020, til 2022.

Om tre år vil Circle U.s studenter og ansatte bli en del av en europeisk campus med tilgang til flere studietilbud og flere og mer fleksible måter å samhandle på, på tvers av fag og geografiske grenser. Målet er å bli et åpent og levende europeisk universitet.

-        Vi er nå godt i gang med prosjektperioden, der vi i fellesskap skal utvikle og lansere en rekke initiativ som skal bidra til å gjøre Circle U. til et inkluderende, forsknings-intensivt og tverrfaglig europeisk universitet, sier den nyvlagte presidenten.

Samarbeid viktigere enn noen gang

Circle U. skal legge til rette for at studenter, ansatte og samarbeidspartnere fra næringsliv og offentlig sektor sammen kan utvikle kunnskap og løsninger som bidrar til verdiskaping og en demokratisk og bærekraftig utvikling i Europa

-        Mer enn noen gang er det behov for europeisk samarbeid. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å bidra til det på enn ved bringe studenter og ansatte sammen i et europeisk universitet som Circle U., sier Stølen.

Syv universiteter fra syv land

Arbeidet med å utvikle alliansen Circle U. koordineres fra Universitetet i Oslo. I tillegg til UiO består alliansen av Aarhus Universitet (Danmark), Humboldt-Universität zu Berlin (Tyskland), King’s College London (Storbritannia), Université de Paris (Frankrike), Univerzitet u Beogradu (Serbia) og Université catholique de Louvain (Belgia). Alle de syv universitetene er sterke, forskningsintensive breddeuniversiteter, og er alle lokalisert i europeiske hovedsteder eller store byer.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom