Uber

Uber lanserer UberX og Uber Green i Oslo

Del

Uber kommer tilbake til Oslo med hovedtjenesten UberX 2. november, og tilbyr nå osloborgere den samme tilgjengelige og pålitelige tjenesten som de pleide å elske. Samtidig lanserer selskapet et helelektrisk alternativ, kalt Uber Green.

Siraj Ahmad Salim, sjåfør for Uber Green i Oslo
Siraj Ahmad Salim, sjåfør for Uber Green i Oslo

Oslos pendlere og folk som ønsker en trygg reise hjem, vil nå kunne bestille de populære tjenestene UberX og Uber Green. De to nye tjenestene bruker forskjellige biler, men er begge er tilgjengelige gjennom samme app. I tillegg kan forbrukere fortsatt bruke luksustjenestene Uber Black, Uber Lux og UberXXL, som har vært aktive i Norge siden 2014.

En etterlengtet hjemkomst

Oslo har et av verdens dyreste taximarkeder. I gjennomsnitt har det også en av de høyeste andelene ledige biler. Det er derfor høy etterspørsel etter et alternativ, noe Uber har sett gjennom hvor mange som har åpnet Uber-appen de siste månedene og gjennom samtaler med partnersjåførene.

– Det er rom for innovasjon i det norske taximarkedet. Vi tror vi kan gjøre persontransport i Norge mer effektivt og bærekraftig, redusere kødannelse, og tilby profesjonelle sjåfører nye muligheter. Norske forbrukere har ropt etter enklere og mer pålitelig transport i mange år. Vi er glade for endelig å være tilbake, sier Peter Löfstrand, nordisk sjef for Uber.

Gjennom økt tilstedeværelse, ønsker Uber å bidra til å redusere privatbilismen og gjøre det enklere å flytte seg rundt i byen.

Profesjonelle sjåfører med løyve

Uber har vært tilstede i Oslo i seks år, og har hatt limousintjeneste Uber Black, UberLux og UberXXL i drift siden 2014. Alle sjåførene, både for de nye og de eksisterende tjenestene er profesjonelle sjåfører med kjøreseddel. Sjåførene for UberX og Uber Green har i tillegg gyldig taxiløyve og registrert drosjebil. De nye tjenestene oppfyller kravene i det nye drosjeregelverket, som trer i kraft fra og med 1. november.

Siraj Ahmad Salim er en av sjåførene som skal kjøre for Uber Green. Han tar kjøreoppdrag på deltid ved siden av studiene, og kjører fra før for Uber Black.

– Jeg liker å jobbe med Uber. Det er en fin, enkel og fleksibel jobb hvor jeg kan bli kjent med mange forskjellige spennende folk. Det er også bra at Uber satser på elbiler og tar vare på miljøet, sier han.

Uber i Norge

  • Uber-tjenestene UberX og Uber Green blir tilgjengelige i Oslo 2. november. Uber Black, Uber Lux og UberXXL har vært tilgjengelige siden 2014.
  • Kunder kan bestille alle kjørealternativene, velge ankomststed, få prisen på forhånd og betale gjennom én brukervennlig app.
  • Uber-appen tilbyr sikkerhetsfunksjoner for både passasjerer og sjåfører, inkludert sjåføranmeldelser, GPS-sporing og nødhjelp. Slik kan reisende spore reisen, dele den med kontaktpersoner og ha kontakt med Ubers kundestøtte.
  • Uber Green er et tilbud med kun helelektriske biler.
  • Alle sjåfører er selvstendig næringsdrivende eller tilknyttet et tredjepartsselskap, og er profesjonelle sjåfører med kjøreseddel, taxiløyve og registrert drosjebil.
  • Uber følger retningslinjer fra FHI og WHO for å motvirke spredning av Covid-19. Uber utstyrer i tillegg alle sjåfører med munnbind og desinfiseringsprodukter.

Kontakter

Pressekontakt for Uber i Norge:

Olve Hagen Wold, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Siraj Ahmad Salim, sjåfør for Uber Green i Oslo
Siraj Ahmad Salim, sjåfør for Uber Green i Oslo
Last ned bilde
Siraj Ahmad Salim, sjåfør for Uber Green i Oslo
Siraj Ahmad Salim, sjåfør for Uber Green i Oslo
Last ned bilde
Spas Dzhamov, sjåfør for Uber Green i Oslo
Spas Dzhamov, sjåfør for Uber Green i Oslo
Last ned bilde
Peter Löfstrand, nordisk sjef i Uber
Peter Löfstrand, nordisk sjef i Uber
Last ned bilde

Om Uber

Ubers visjon er å skape muligheter ved å sette verden i bevegelse. Vi startet i 2010 for å løse et enkelt problem: Hvordan få tilgang til en kjøretur ved å trykke på en knapp? Mer enn 15 millioner kjøreturer senere bygger vi produkter for å flytte folk nærmere der de vil være. Ved å endre hvordan mennesker, mat og ting flytter seg gjennom byer, er Uber en plattform som åpner verden for nye muligheter. 

Følg saker fra Uber

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Uber på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Uber