Uber lanserer Uber Pet

Del

Gladnyhet for dyreelskere! Fra 28. april blir det lettere å ta en Uber sammen med sine firebeinte venner.

Rekordmange nordmenn har skaffet seg et nytt kjæledyr under koronapandemien.[1] Men som mange har erfart, kan offentlig transport være en stressende situasjon for mange kjæledyr. Og ikke alle sjåfører er like ivrige på å ta pelskledde ekstrapassasjerer.

Etter mange forespørsler fra dyreeiende kunder, gjør Uber det derfor nå lettere å ta med hunder, katter og andre kjæledyr hvor som helst, gjennom å lansere Uber Pet i Oslo fra onsdag 28. april. Uber Pet blir tilgjengelig som et eget alternativ i Uber-appen, i tillegg til eksisterende tjenester som Uber Green, UberX og Uber Black.

Sjåfører må aktivt velge å være tilgjengelige for Uber Pet, så sjåfører som er allergiske eller av andre grunner ikke ønsker dyr i bilen, slipper å ta med seg firebeinte venner.

– Å enkelt kunne ta med seg kjæledyret sitt har vært veldig etterspurt fra folk som reiser med Uber-appen. Vi vet at det kan være utfordrende å reise med dyr, særlig hvis man ikke har egen bil, siden kollektivtransport ofte ikke er så dyrevennlig. Derfor er vi glade og stolte over å kunne lansere Uber Pet i Oslo, og at vi kan gjøre byen mer tilgjengelig for flere, sier Peter Löfstrand, nordisk sjef i Uber.

For alle reiser med Uber Pet påløper et tilleggsgebyr på 40 kroner, som går uavkortet til sjåføren som kompensasjon for ekstra rengjøring. Passasjerer med førerhund trenger ikke bruke Uber Pet.

Råd for å reise med Uber Pet:

  • Som eier er du ansvarlig for at husdyret transporteres på en forsvarlig måte. Sikre at du følger gjeldende retningslinjer for transport av dyr. Ha gjerne dyret i bur eller fest det med sikkerhetsbelte.
  • Hjelp sjåføren din med å holde bilen ren for andre reisende ved å ta med et håndkle til å legge på setet, for å beskytte mot skader eller søl.
  • Spør sjåføren om de har et foretrukket sted hvor dyret kan sitte.
  • Ikke la dyret være uten tilsyn.

Mer informasjon om hva du må tenke på når du tar med kjæledyr i bilen finner du på hjemmesidene til Trygg trafikk.

[1] NRK: Rekordmange har fått kjæledyr i koronatiden: – Reduserer risiko for depressive symptomer

Kontakter

For spørsmål, kontakt:

Olve Hagen Wold
Pressekontakt for Uber, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Om Uber

Ubers visjon er å skape muligheter ved å sette verden i bevegelse. Vi startet i 2010 for å løse et enkelt problem: Hvordan få tilgang til en kjøretur ved å trykke på en knapp? Mer enn 15 millioner kjøreturer senere bygger vi produkter for å flytte folk nærmere der de vil være. Ved å endre hvordan mennesker, mat og ting flytter seg gjennom byer, er Uber en plattform som åpner verden for nye muligheter. 

Følg saker fra Uber

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Uber på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Uber