Uber

Uber donerer 5.000 turer til sykehusansatte

Del

For å støtte helsevesenet i kampen mot pandemien, sponser Uber gratis turer ut året for alle ansatte ved sykehusene i Oslo.

Gjennom initiativet UberMedics, gir Uber bort 5.000 gratis turer til ansatte ved sykehusene i Oslo. Alle sykehusansatte kan registrere seg og få tilgang til 5 gratis turer i uken ut året.

Ubers partnersjåfører vil få full kompensasjon for turene.

– Sykehusene gjør en heltinnsats hver dag i kampen mot pandemien. Vi har lyst til å støtte dem der vi kan. Selv om folk flest holder seg hjemme, må sykehuspersonell fortsatt komme seg til og fra sykehuset. Vi håper vi kan gjøre en forskjell, ved å gjøre den reisen litt enklere, tryggere og mer behagelig, sier Peter Löfstrand, nordisk sjef i Uber.

Global innsats mot covid-19

Siden mars har Uber forpliktet seg til å gi 10 millioner gratis turer og måltider til helsepersonell verden over gjennom UberMedics-programmet.

Uber har også innført en rekke globale tiltak for å redusere smittefare i bilene:

  • Alle sjåfører og passasjerer er pålagt å bruke munnbind under hele reisen.
  • Før de kan begynne å kjøre, må alle sjåfører ta en selfie for å bekrefte at de bruker munnbind. De må også bekrefte en sjekkliste, som inkluderer håndvask, før hver tur.
  • For å øke avstanden mellom passasjerer og sjåfører, får passasjerer kun lov til å sitte i baksetet.
  • Ubers partnersjåfører velger selv om de ønsker å delta i programmet eller ikke, og kan ombestemme seg når som helst.

Hvordan det virker:

  • Alle med en gyldig epostadresse fra et sykehus i Oslo, kan registrere seg via et nettskjema. De vil få en bekreftelse i løpet av 24 timer.
  • Når adressen er godkjent, vil de få et nytt valg i Uber-appen kalt UberMedics. Her vil det automatisk legges inn 5 sponsede turer per uke, til en verdi av opptil kr 230 per tur.
  • Mer informasjon om UberMedics og hvordan man registrerer seg finnes her.

Kontakter

Norsk pressekontakt for Uber:

Olve Hagen Wold, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Peter Löfstrand, nordisk sjef i Uber
Peter Löfstrand, nordisk sjef i Uber
Last ned bilde

Om Uber

Ubers visjon er å skape muligheter ved å sette verden i bevegelse. Vi startet i 2010 for å løse et enkelt problem: Hvordan få tilgang til en kjøretur ved å trykke på en knapp? Mer enn 15 millioner kjøreturer senere bygger vi produkter for å flytte folk nærmere der de vil være. Ved å endre hvordan mennesker, mat og ting flytter seg gjennom byer, er Uber en plattform som åpner verden for nye muligheter. 

Følg saker fra Uber

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Uber på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Uber