Grappa Musikkforlag AS

Trygve Seim og Andreas Utnem med velkjente julesanger

Del

Saxofonist og komponist Trygve Seim, og pianist og komponist Andreas Utnem har spilt sammen i 25 år. «Christmas Songs» er deres andre duo-album, og består av instrumental-improvisasjoner rundt velkjente julesanger, både norske og internasjonale. Låtene kommer ut som inderlige og poetiske, noen ganger også mystiske. Albumet er spilt inn i Tøyenkirka, og kvaliteten på innspillingen gir følelsen av å være til stede i kirka, hvor romklangen og akustikken kanaliserer ekte julestemning.

Andreas Utnem og Trygve Seim. Foto: Knut Bry.
Andreas Utnem og Trygve Seim. Foto: Knut Bry.

LYTT HER

Andreas Utnem har jobbet som organist i Tøyenkirka siden 1996. På slutten av 90-tallet inviterte han Trygve Seim til å spille med på en gudstjeneste, der de improviserte rundt salmer og i tillegg fremførte egne komposisjoner. Siden da har Trygve regelmessig spilt på gudstjenestene, og dette resulterte i 2010 i deres første duo-album («Purcor - Songs for saxophone and piano» (ECM Records) som bestod av improviserte salmer og egne komposisjoner. Etter å ha spilt sammen i mange år har duoen utviklet en særegen sound, hvor de setter melodien i sentrum og improviserer lydhørt rundt dem.

Fokuset på melodi har vært en viktig del av «Christmas Songs» også, gjennom å utforske hvordan enkelheten i julemelodiene og julebudskapet ofte kan bevege og lodde dypt. Sangene er hentet fra hele verden og mange av dem er av gammel opprinnelse.

Releasekonsert i Tøyenkirka 11. desember!

Trygve Seim (født 1971 i Oslo) har sin musikkutdannelse fra jazzlinja på Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim, med saxofon som hovedinstrument. Etter uteksamineringen i 1992 og frem til i dag (30 år) har Seim arbeidet fulltid som musiker, komponist og arrangør med hovedvekt på egne ensembler. Seim har turnert verden rundt både med egne ensembler og som sideman i andres ensembler (Manu Katché, Thomasz Stanko, Sinikka Langeland, Iro Haarla, Jon Balke, Jacob Young etc) og han medvirker på et utall CD-utgivelser på flere store plateselskaper, deriblant 21 CD’er på det prestisjefulle tyske plateselskapet ECM, alle 21 CD’er innspilt med legenden Manfred Eicher som produsent. Ingen annen norsk musiker under 70 år har medvirket på like mange ECM-CD’er som Seim. Seim har også komponert en rekke stykker på bestilling fra andre utøvere, deriblant Anne-Lise Berntsen, Tora Augestad og Trio Mediaeval m.fl.

Andreas Utnem (født 1973 i Oslo) har oppnådd internasjonal oppmerksomhet blant annet gjennom sitt samarbeid med Gjermund Larsen og Trygve Seim. Ved siden av jobb som kirkemusiker og komponist for teater, film og TV, både i Norge og Sverige, har han bidratt på rundt 50 album. I 2017 utga han soloalbumet “Night Hymns” (KKV). Det er som kirkemusiker han har hatt størst produksjon, med komponering av salmer, liturgiske ledd samt instrumental kirkemusikk. I januar 2023 gir han ut sitt andre album med egne komposisjoner fra denne katalogen.

Trygve Seim: Saxofon
Andreas Utnem: Piano, harmonium (spor 4 og 10)
Peer Espen Ursfjord: Lydtekniker

Release: 18.11.2022
Tittel: Christmas Songs
Artist: Trygve Seim og Andreas Utnem
Katalognummer: GRCD4753
ISRC: NOFGG2253010
Plateselskap: Grappa

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Andreas Utnem og Trygve Seim. Foto: Knut Bry.
Andreas Utnem og Trygve Seim. Foto: Knut Bry.
Last ned bilde
Andreas Utnem og Trygve Seim i Tøyen kirke. Foto: Knut Bry.
Andreas Utnem og Trygve Seim i Tøyen kirke. Foto: Knut Bry.
Last ned bilde
Trygve Seim og Andreas Utnem. Foto: Knut Bry.
Trygve Seim og Andreas Utnem. Foto: Knut Bry.
Last ned bilde
Cover: Trygve Seim og Andreas Utnem - "Christmas Songs". Artwork: Nick Alexander.
Cover: Trygve Seim og Andreas Utnem - "Christmas Songs". Artwork: Nick Alexander.
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom