Humana omsorg og assistanse

Trygge og gode familiehjem på Sørlandet

Del

Ni av ti barn som bor i familiehjem hos Humana omsorg og assistanse på Sørlandet sier de føler seg trygge. – Veldig gledelig, sier Ann Eirin Lieng, kvalitetssjef i selskapet.

Ni av ti barn som bor i familiehjem hos Humana omsorg og assistanse på Sørlandet sier de føler seg trygge.
Ni av ti barn som bor i familiehjem hos Humana omsorg og assistanse på Sørlandet sier de føler seg trygge.

Hele 97 prosent av de spurte svarte at de er helt eller litt enige i at de har det bra der de bor nå. 87 prosent svarte at de er helt enige at de føler seg trygge der de bor nå.

Barna mener de får være med på å bestemme over si egen hverdag (67 prosent) og 90 prosent går på skole eller har arbeid.

Gledelig
- Resultatene viser at barn og ungdom som bor i våre familiehjem får god hjelp og oppfølging. Det er spesielt gledelig å se at de føler seg trygge, at de opplever at de har det bra der de bor nå og at de går på skole, sier Ann Eirin Lieng.

72 prosent sier de har får god hjelp med å holde kontakt med familien sin.

- Barn som må flytte fra sine biologiske foreldre er spesielt sårbare, og trenger trygghet og tilhørighet for å kunne utvikle seg og ha et godt liv. Det er gledelig å se at de opplever at de får hjelp til å holde kontakten med sin opprinnelsesfamilie.

Fortsatt mulig å bli bedre
Humana omsorg og assistanse vil fortsette med å utvikle og forbedre arbeidet for de unge i familiehjem, til tross for de gode resultatene i undersøkelsen.

- For at vi skal kunne holde på gode resultater, og ha fortsatt fremgang, må vi bevisstgjøre oss på hva som har ført til dem. Vi kommer til å evaluere hva som har hatt betydning for de gode resultatene, og hvordan nyttiggjøre seg denne kunnskapen.

Humana omsorg og assistanse vil også legge en plan for hvordan de skal få enda flere av de unge til å besvare undersøkelsen.

Nøkkeltall

Slik er det i et Humana familiehjem

  • 97 prosent trives
  • 90 prosent går på skole eller har arbeid
  • 87 prosent føler seg trygge
  • 87 prosent får drive med aktiviteter de liker
  • 72 prosent mener de får god hjelp til å hole kontakt med familien

Hva er familiehjem?
Familiehjem tar imot barn og unge som har så store utfordringer at de ikke kan fungere i et ordinært fosterhjem. I mange tilfeller vil plassering i et familiehjem erstatte et institusjonsopphold.

Familiehjemmet følges opp av egne konsulenter som instruerer og gir individuell veiledning i tillegg til at familiene får støtte til oppgavene gjennom gruppesamlinger med andre familiehjem.

Vi deler gjerne flere lokale tall – ta kontakt

Nøkkelord

Bilder

Ni av ti barn som bor i familiehjem hos Humana omsorg og assistanse på Sørlandet sier de føler seg trygge.
Ni av ti barn som bor i familiehjem hos Humana omsorg og assistanse på Sørlandet sier de føler seg trygge.
Last ned bilde

Om Humana omsorg og assistanse

Humana omsorg og assistanse
Humana omsorg og assistanse
Kilengaten 1
3117 Tønsberg

909 46 000https://www.humananorge.no/

Humana omsorg og assistanse i Norge er en del av Humana AB. I Norge tilbyr vi barneverntjenester, familiehjem, fosterhjem og beredskapshjem. Vi har et landsdekkende bo- og omsorgstilbud til mennesker med omfattende hjelpebehov, og behandlingssentre som tilbyr spesialisthelsetjeneste for unge og voksne med rusavhengighet som primærlidelse. Vi tilbyr også brukerstyrt personlig assistanse (BPA) til funksjonshemmede som vil lede sine egne assistenter i hverdagen.

Følg saker fra Humana omsorg og assistanse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Humana omsorg og assistanse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Humana omsorg og assistanse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom