Artistorganisasjonen GramArt

Trettebergstuen overrasket Fieh med Bendiksenprisen

Del

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen snek seg inn og overrasket bandet under lydprøver lørdag. Med seg hadde hun Bendiksen-statuetten og 100.000 blanke kroner.

Foto: Jonathan Vivaas Kiese
Foto: Jonathan Vivaas Kiese

– Det er stor stas å få dele ut Bendiksenprisen 2022 til Fieh. For det første er jeg glad for enhver anledning til å anerkjenne talenter innen norsk populærmusikk. Kvaliteten er skyhøy, vi har mye pop å være stolte av! Det er jo ekstra stas for meg som hamarsing å overrekke prisen til en gjeng som lager deilig soul-funk-pop – med ekte innlandsvibber! Dette trenger verden mer av, kjenner jeg, mye mer! sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Hun overleverte prisen på Victoria Jazzscene, der Fieh spiller en utsolgt konsert lørdag 26. november klokken 20:00.

Om Fieh

Fieh er et groove-sentrert band med funk og eksperimentelle, drømmende låter på setlisten. Som inspirasjonskilder oppgir de blant annet The Roots, Joni Mitchell, Erykah Badu, The Beatles og Solange, noe som høres i Fieh sin egen sound. Låtene handler om hverdagsliv, tilfeldigheter og kjærlighet – ekte historier fra levde liv. De har spilt på scener over hele Europa og har to ganger spilt på hovedscenen på Øyafestivalen.

Artist Anne Lise Frøkedal har vært juryleder. Hun har ledet en jury bestående av tidligere mottagere av prisen: Eivind Øygarden (Ivan Ave), Bård Linga fra Bokassa, Edvard Valberg fra Honningbarna og Ida Jenshus.

Juryens begrunnelse

Årets mottager av Bendiksenprisen ­lager sofistikert og gjennomarbeidet musikk. De er livsbejaende og medrivende både på plate og på scenen. Med solid musikalsk håndverk og en stor dose spilleglede, har de dyrket frem sitt eget, markante sound og allerede nådd ut til mange med sine album og konserter. De turnerer vidt og bredt og er en fryd å se live – årets Bendiksenvinnere leverer et sjeldent godt samspill på et visuelt tydelig og oransje bakteppe. Et sylskarpt band som går opp i en høyere musikalsk enhet, noe som er enda mer imponerende tatt i betraktning antallet medlemmer. Mottagerne av prisen har dessuten en betydelig rolle som forbilder – de er en sjelden blomst i den norske musikalske floraen, kompromissløse i sitt uttrykk viser de andre artister og musikere at SÅNN, sånn kan det også låte. Denne gjengen har en svært lovende fremtid. Det er en glede å overrekke Arne Bendiksens Talentpris for 2022 til hele gjengen i Fieh.

 

Mer om Fieh

Nettside
Spotifyprofil

Juryen har bestått av: 

Ivan Ave (Spotify)
Frøkedal (Spotify)
Bård Linga, Bokassa (Spotify)
Edvard Valberg, Honningbarna (Spotify)
Ida Jenshus (Spotify)

De andre nominerte var Gabrielle, Bendik Giske, Isák og Vuyo.

Om Bendiksenprisen

Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kulturdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen er på 100.000 kroner og deles ut for 13. gang i 2022.

Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, nestor i norsk popmusikk. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk som sanger, låtskriver og plateprodusent. 

Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst én kommersiell utgivelse eller konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre kan nominere kandidater til prisen. En egen jury, med nestleder i GramArt styre, Anne Lise Frøkedal, som juryleder, har kåret vinneren blant fem nominerte.

Tidligere vinnere er Bokassa (2021), Emilie Nicolas (2020), Ivan Ave (2019), Ola Kvernberg (2018), Honningbarna (2017), Bow to Each Other (2016), Spidergawd (2015), Highasakite (2014), Monica Heldal (2013), Stein Torleif Bjella (2012), Ida Jenshus (2011) og Karpe Diem (2010).

Management: 

Stageway v. Gyro Leira og Arne Svare

Juryleder Anne Lise Frøkedal spiller selv konsert lørdag 26. november, men kan kontaktes gjennom Lasse W. Fosshaug.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Telephone GirlVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jonathan Vivaas Kiese
Foto: Jonathan Vivaas Kiese
Last ned bilde

Om Artistorganisasjonen GramArt

Artistorganisasjonen GramArt
Artistorganisasjonen GramArt
St. Olavsgate 28
0166 Oslo

https://www.gramart.no/

GramArt er organisasjonen for norske artister og musikere.