Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Tradisjonsbaksten Rømmebrød tatt opp i eliteserien

Del

Rømmebrød fra Holmen Chrisp, basert på en over 100 år gammel oppskrift ble under åpningen av Matstreif tildelt Spesialitet for unik smak av den nyoppnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud.

Fra venstre: Camilla Rostad fra Holmen Crisp, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Fra venstre: Camilla Rostad fra Holmen Crisp, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.

- Det føles flott å få anerkjennelse for arbeidet med å ivareta norsk matkultur og tradisjoner gjennom det som rømmebrødet er og symboliserer for meg! Spesialitet er det viktigste matmerket vi har og det som i størst grad er med på å bevare bredden av norske matskatter. Det gjør meg derfor veldig stolt å få tildelt merket, sa en takknemlig Camilla Rostad fra Holmen Crisp da hun mottok utmerkelsen.Fra før har Holmen Crisp Spesialitet for produktet Erterbrød. 

- På Norges største matfestival, Matstreif, skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodukter, sa Landbruks- og matminister Bård Hoksrud. Han delte ut Spesialitet-merket til det tradisjonelle produktet Rømmebrød fra Holmen Crispunder åpningen av Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. 

100 år gammel familieoppskrift  

Rømmebrødet fra Holmen Crisp er basert på en over 100 år gammel familieoppskrift fra Gudbrandsdalen. Produktet egner seg godt til kaffe, som tilbehør til en skarp blåmuggost eller en frisk dessert med bær og is. Holmen Crisp er en familiebedrift fra Toten, og Camilla Rostad er andre generasjons eier og daglig leder. 

- Det viktigste for meg er likevel at jeg har fått overta denne gode oppskriften og kan føre tradisjoner fra en svunnen tid videre, sa produsenten. 

Utvalgt av fagjury 

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og lokalt drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartmentet. 

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering kvalitet og smak. Produkter som kommer gjennom nåløyet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Lars Sponheim. 

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Fra venstre: Camilla Rostad fra Holmen Crisp, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Fra venstre: Camilla Rostad fra Holmen Crisp, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom