Virke

Tøff konkurranse og avgiftskutt har trukket matprisene ned

Del

Prisene på mat og drikke fortsetter å falle, og prisutviklingen er blitt gradvis mer negativ utover året.

Endring i konsumprisindeksen (KPI) for mat og alkoholfri drikke er -4,0 prosent fra oktober i fjor til i år. Det er det største prisfallet på månedsnivå for mat og drikke siden mva-satsen ble justert ned i 2001. 

– Dette viser at tøff konkurranse i dagligvaremarkedet kommer forbrukerne til gode. Dette er viktig for husholdningene, særlig når strøm er dyrere enn normalt, sier Jarle Hammerstad, fungerende leder for Virke dagligvare.

Reduserte avgifter på mineralvann har bidratt til prisfallet siden i sommer. Justert for avgiftsendringen er prisfallet -1,9 prosent. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 24 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom