RiksTV

Ti-doblet-salget på premieredagen: «Game of Thrones» ga kraftig kunde-hopp

Del

HBO-serien «Game of Thrones» har ført til en formidabel vekst-kurve for den norske strømme-tjenesten Strim. I forbindelse med premieredagen 15. april på «Game of Thrones» ble salget av tjenesten 10-doblet.

Det er RiksTV, som eies av TV 2, NRK og Telenor, som står bak Strim. Tjenesten er så langt lansert med lite markedsføring.

-Dette er en voldsom økning – og den beste enkeltperioden vi har hatt siden oppstarten i oktober 2018. Det er tydelig at mange nordmenn har ventet på «Game of Thrones», sier Strim-sjef Rune Åsprang.

På premieredagen av «Game of Thrones» var 50 prosent av alle startede strømmer på Strim nettopp HBO-serien «Game of Thrones».

- Ja, vi ser en kraftig økning i antall Strim-kunder i forbindelse med «Game of Thrones». På premieredagen til sesong nummer åtte ti-tidoblet salget seg mot normalsalget. Heldigvis er det ikke bare den ene dagen vi ser en positiv effekt. Dagene før var det også en veldig positiv utvikling og vi ser også at det fortsatt kommer mange flere kunder enn tidligere, sier Strim-sjefen.

De siste syv dagene har tilsiget av kunder vært rekord-stort for den helnorske strømmetjenesten hvor hovedmålgruppen er de som har valgt bort tradisjonelle TV-pakker. Dette er de som «kutter kabelen» - og som ene og alene satser på nettet som distribusjonsform.

Strim lanserte nylig familietilbudet Nordic Family. På innholdslisten til Strim står blant annet TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, Paramount + med mer.

- Til tross for at vi så langt har gått litt stille frem når det gjelder markedsføring ser vi at kjennskapen til Strim er økende, spesielt i målgruppen vi er ute etter – det vil si de som allerede har sagt opp sin tradisjonelle TV-pakke og de som sterkt vurderer å gjøre dette, sier Rune Åsprang.

Strim ønsker ikke å gå ut med antall kunder totalt. Men bekrefter en sterk «Game of Thrones»-effekt.

- For mange har «Game of Thrones» naturlig nok vært grunnen til å prøve Strim. Nå er det vår jobb å vise de at vi ikke bare har «Game of Thrones», men et bredt utvalg av både filmer og serier fra flere innholdsleverandører, og ikke minst live TV som, tro det eller ei, veldig mange fortsatt ser på - selv i strømmeverdenen, sier Rune Åsprang.

For mer informasjon, kontakt Strim-sjef Rune Åsprang på mobil 982 19 462 og/eller mail rune.asprang@rikstv.no

 

Bilde: Strim-sjef Rune Åsprang

Kontakter

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har 260 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom