MatPrat

Ta med barna og lag en skrekkelig gresskarpai til halloween!

Del

Skru på det grusomste torturinstrumentet du har på kjøkkenet, tørk blod av knivene og hent husets små vampyrer og hekser. Med helvetemel og alle-helgens-hånde som skriker om nåde blir det hakket gøyere å lage mat av gresskarinnvollene.

Med smør smeltet i skjærsilden og bakeheksepulver kan gresskarinnvollene bli til deilig pai. Foto: MatPrat/Sara Johannessen.
Med smør smeltet i skjærsilden og bakeheksepulver kan gresskarinnvollene bli til deilig pai. Foto: MatPrat/Sara Johannessen.

Står gresskaret klart for å bli til en flott lykt til helgens halloween-feiring? Med litt fantasi kan det også bli en morsom opplevelse å lage gresskarpai av innholdet.

- Mange liker å skjære ut skumle gresskarlykter til halloween, og barna er gjerne med på det. Det mange ikke tenker på, er at gresskarinnmaten kan brukes til mye godt. Så ikke kast den – ta med barna, og lag gresskarpai i ekte halloween-stil, oppfordrer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Helvetemel, skjærsild og torturinstrumenter

Blir vanlige ingredienser for kjedelig, så er det bare fantasien som setter grenser. For hva med å følge en oppskrift med ingredienser som smør smeltet i skjærsilden, fortapte sjeler sukker, eller bakeheksepulver, som skal knas hjerteløst og stekes i kjøkkenets verste torturinstrument?

- Denne oppskriften gjør det litt ekstra gøy for både barn og voksne å lage mat sammen. Her kan barna lese, og samtidig øve seg på å måle opp både antall, desiliter og skje-mål, sier Hansen. 

- Det kan være mye mestringsfølesele i å lage mat, og ikke minst smaker det jo veldig godt med noe man har laget selv. Så ta med barna og bruk opp hele gresskaret på ekte Halloween-vis! 

Her finner du oppskriften

Nøkkelord

Bilder

Med smør smeltet i skjærsilden og bakeheksepulver kan gresskarinnvollene bli til deilig pai. Foto: MatPrat/Sara Johannessen.
Med smør smeltet i skjærsilden og bakeheksepulver kan gresskarinnvollene bli til deilig pai. Foto: MatPrat/Sara Johannessen.
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom