Ta med barna og lag en skrekkelig gresskarpai til halloween!
Står gresskaret klart for å bli til en flott lykt til helgens halloween-feiring? Med litt fantasi kan det også bli en morsom opplevelse å lage gresskarpai av innholdet.
- Mange liker å skjære ut skumle gresskarlykter til halloween, og barna er gjerne med på det. Det mange ikke tenker på, er at gresskarinnmaten kan brukes til mye godt. Så ikke kast den – ta med barna, og lag gresskarpai i ekte halloween-stil, oppfordrer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Helvetemel, skjærsild og torturinstrumenter
Blir vanlige ingredienser for kjedelig, så er det bare fantasien som setter grenser. For hva med å følge en oppskrift med ingredienser som smør smeltet i skjærsilden, fortapte sjeler sukker, eller bakeheksepulver, som skal knas hjerteløst og stekes i kjøkkenets verste torturinstrument?
- Denne oppskriften gjør det litt ekstra gøy for både barn og voksne å lage mat sammen. Her kan barna lese, og samtidig øve seg på å måle opp både antall, desiliter og skje-mål, sier Hansen.
- Det kan være mye mestringsfølesele i å lage mat, og ikke minst smaker det jo veldig godt med noe man har laget selv. Så ta med barna og bruk opp hele gresskaret på ekte Halloween-vis!
Nøkkelord
Bilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Folk flest dropper dietter26.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et flertall av nordmenn velger å spise variert og avstår fra strenge dietter. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion.
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom