Ta med barna og lag en skrekkelig gresskarpai til halloween!
Står gresskaret klart for å bli til en flott lykt til helgens halloween-feiring? Med litt fantasi kan det også bli en morsom opplevelse å lage gresskarpai av innholdet.
- Mange liker å skjære ut skumle gresskarlykter til halloween, og barna er gjerne med på det. Det mange ikke tenker på, er at gresskarinnmaten kan brukes til mye godt. Så ikke kast den – ta med barna, og lag gresskarpai i ekte halloween-stil, oppfordrer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Helvetemel, skjærsild og torturinstrumenter
Blir vanlige ingredienser for kjedelig, så er det bare fantasien som setter grenser. For hva med å følge en oppskrift med ingredienser som smør smeltet i skjærsilden, fortapte sjeler sukker, eller bakeheksepulver, som skal knas hjerteløst og stekes i kjøkkenets verste torturinstrument?
- Denne oppskriften gjør det litt ekstra gøy for både barn og voksne å lage mat sammen. Her kan barna lese, og samtidig øve seg på å måle opp både antall, desiliter og skje-mål, sier Hansen.
- Det kan være mye mestringsfølesele i å lage mat, og ikke minst smaker det jo veldig godt med noe man har laget selv. Så ta med barna og bruk opp hele gresskaret på ekte Halloween-vis!
Nøkkelord
Bilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom