Scandza

Synnøves Rabagast går for gull under NM i ost!

Del
NM i ost arrangeres i Oslo på DOGA den 22. oktober. 56 ysterier har sendt inn ca. 250 oster. Blant dem finner du Rabagast som er laget på Synnøves ysteri i Namsos.
Rabagast, lagret i minst 12 måneder og ystet i Namsos med melk fra Namdalen.
Rabagast, lagret i minst 12 måneder og ystet i Namsos med melk fra Namdalen.

Osteelskerne til Synnøve fra Namsos vet at smak er viktig, derfor har de ystet frem en litt rampete ost. Rabagast er smaksrik, fyldig og knasende god. Nå skal den til NM. 

Osten er produsert på norsk melk som hentes inn fra ca. 150 gårder i Namdalsregionen.

- Den unike smaken på produktet kommer fra lokale råvarer, en helt unik ostekultur og minimum 12 måneders lagring i kjelleren på ysteriet i Namsos, sier Rune Rædergår, sjefsyster i Synnøve. 

Osten dekkes med voks for at den skal beholde den gode smaken helt til den skal spises.

- I Namsos satser vi på ekstra smaksrike oster. Vi leker med ulike kulturer og prøver å få frem enda flere spennende oster. Vi ønsker å lage gode smaksrike oster til vanlig folk. Denne osten kan du finne på Spar, Copp, Meny og Mega, og også noen Remabutikker, sier Rædergård. 

PROGRAM 22.oktober
09-15: Bedømming av ostene med over 40 dommere
15-16: Superjury tester finaleostene før de skal på scenen
17-19: Finale med Arne Hjeltnes og kåring av Norges beste ost 2021

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rabagast, lagret i minst 12 måneder og ystet i Namsos med melk fra Namdalen.
Rabagast, lagret i minst 12 måneder og ystet i Namsos med melk fra Namdalen.
Last ned bilde
Rune Rædergård, sjefsyster i Synnøve.
Rune Rædergård, sjefsyster i Synnøve.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Scandza

Scandza
Henrik Ibsens gate 60C
0255 Oslo

https://www.scandza.com/

Følg pressemeldinger fra Scandza

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandza på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scandza

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye