Scandza

Synnøve Finden satser i Hardanger sammen med lokale fruktlagre.

Del

Ullensvang fruktlager, Nå fruktlager og Synnøve Finden går sammen om en ny storsatsing på norske frukt- og bærprodukter. Frukt- og bærpresseriet på Aga i Hardanger blir hovedsetet for satsingen.

Trond Haug og Ivar Bleie uten for frukt- og bærpresseriet på Aga.
Trond Haug og Ivar Bleie uten for frukt- og bærpresseriet på Aga.

 -          Dette er en stor dag for oss i Synnøve. Vi er et selskap som vil og skal drive med videreforedling av norske jordbruksvarer. Her i Hardanger har vi nå gått enda lenger og starter et eget selskap sammen med dyrkerne. Hardanger har en fantastisk posisjon hos norske forbrukere og har vi stor tro på denne satsingen, sier Trond Haug, daglig leder i Scandza Norge/Synnøve Finden.

For Trond Haug er det ikke noe nytt å jobbe tett med dyrkere. Som sjef i Scandza Norge har han også det daglige ansvaret for blant annet Sørlandschips, Leiv Vidar og Finsbråten.

-          I Sørlandschips har vi et tett og godt samarbeid med dyrkerne våre. Det er helt avgjørende for å lage verdens beste chips. I Synnøve har vi sammen med lokale melkebønder i Namdalen utviklet en kjempegod ny ost, Gårdsost. Nå skal vi sammen med dyrkerne i Hardanger lage verdens beste frukt- og bærprodukter, sier Haug.

Det nye selskapet skal drive med lokal videreforedling av bær og frukt fra Hardanger, men skal også ta inn bær og frukt fra andre regioner i Norge. Foredlingen skal skje på anlegget til Synnøve Finden på Aga i Hardanger.

-          Vi skal være en lokal aktør, men også lage produkter med frukt og bær fra andre norske regioner. Nå blir det en kjempesatsing fra oss på Aga, sier Haug.

Hva selskapet skal hete er fortsatt ikke avklart. Det er opp til det nye styret å fastsette nytt navn.

-          Dette er fantastisk for oss på Aga. Vi har ønsket lokalt eierskap lenge og ser frem til samarbeid med fruktlagrene, og til ny giv og utvikling. Å gå i et slikt kompaniskap vil også bidra til et større miljø.  Vi har nå flere eiere som virkelig ønsker å satse på oss og på de flotte produktene vi lager, sier driftsleder på Aga, Ivar Bleie.

Vi vil at råvaren skal foredles mest mulig lokalt. Gjennom dette nye selskapet er dyrkerne sikret lokal videreforedling og fabrikken er sikret tilgang på råvarer. Sammen skal vi også komme med nye spennende produkter til glede for bonden og forbruker. Vi skal bidra til vekst i dette markedet, sier Bleie. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trond Haug og Ivar Bleie uten for frukt- og bærpresseriet på Aga.
Trond Haug og Ivar Bleie uten for frukt- og bærpresseriet på Aga.
Last ned bilde
RÅ Eplejuice fra Hardanger
RÅ Eplejuice fra Hardanger
Last ned bilde
RÅ Pærejuice fra Hardanger
RÅ Pærejuice fra Hardanger
Last ned bilde
RÅ Norsk Eplejuice produsert på Aga i Hardanger.
RÅ Norsk Eplejuice produsert på Aga i Hardanger.
Last ned bilde

Om Scandza

Scandza
Henrik Ibsens gate 60C
0255 Oslo

https://www.scandza.com/

Fakta om frukt- og bærpresseriet i Hardanger:
Synnøve Finden kjøpte anlegget på Aga i 2014. Investerte i tappelinje i 2018.
Anlegget produserer i dag i hovedsak konsentrat og juice av eple, solbær og kirsebær, og dessuten noe på pære og plomme. I tillegg produseres det RÅ juice fra Hardanger for Synnøve.

Fakta om Scandza:
Scandza er et norsk merkevareselskap som hovedsakelig driver med videreforedling av norske råvarer med merkevarene Synnøve Finden, Sørlandschips, Finsbråten, Leiv Vidar, Peppes og Go Vegan. Scandza i Norge har 11 fabrikker fra Namsos i nord til Kristiansand sør til Alvdal i øst og Hardanger i Vest, 600 ansatte og en omsetning på 2,5 mrd.

Følg pressemeldinger fra Scandza

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandza på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scandza