Humana omsorg og assistanse

Svært stor interesse for å diskutere vern mot tvang og makt

Del

Tirsdag 18.juni møtes hele 150 fagpersoner i Harstad for å diskutere tjenester og vern mot tvang og makt for personer med omfattende bistandsbehov. – Vi er overveldet og glade for at så mange fagpersoner er opptatt av disse problemstillingene, sier Elisabeth Mortensen, direktør i Humana omsorg og assistanse som arrangerer fagdagen.

Humana omsorg og assistanse har som mål å bidra til gode tjenester og vern mot tvang og makt for personer med omfattende bistandsbehov. Denne uken inviterer de på en landsomfattende foredragsturne med gratis fagdager med forbløffende stor påmelding, som tirsdag avholdes i Harstad.

- Alle har rett på at tjenestetilbudet blir tilrettelagt med respekt for den enkelte person, og så langt som mulig i overensstemmelse med personens selvbestemmelsesrett. For å hindre vesentlig skade, som for eksempel selvskading, skade på andre eller helseskade, kan det noen ganger være aktuelt å bruke tvang. Dette har vi strenge regler for. Reglene skal forebygge og begrense bruken av tvang. Før man bruker tvang må tillitsskapende tiltak eller andre løsninger være prøvd først, sier Mortensen.

En viktig foredragsholder på møte turneen er også Stine Hirsti med en sylfersk doktorgrad i emnet. Hun har hovedansvar for undervisningen knyttet til tillitsskapende tiltak og andre løsninger enn bruk av tvang og makt, samt lovverk og saksbehandling knyttet til pasient- og brukerrettighetsloven på UIT Norges Arktiske Universitet.

Møtet avholdes på UiT Norges Arktiske Universitet, Havnegata 5, Harstad Rødt fra kl 10-16, tirsdag 18.06. Både Mortensen og Hirsti vil være tilgjengelig for intervjuer om temaet for pressen. Se også vedlagt møteinvitasjon Ta kontakt.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om Humana omsorg og assistanse

Humana omsorg og assistanse
Humana omsorg og assistanse
Kilengaten 1
3117 Tønsberg

909 46 000https://www.humananorge.no/

Humana - ledende på omsorg i Norden
Gjennom helse- og omsorgstjenestene våre skreddersyr vi bo- og avlastningstilbud for mennesker i alle aldre, rundt om i hele landet. Vi er opptatt av kvalitet og omsorg, mestring og utvikling i alle ledd.

Den enkeltes ressurser tillegges stor vekt hos oss, og vi ser mer etter mulighetene enn begrensningene. Mestring motiverer til å gyve løs på nye utfordringer – og gir dermed nye muligheter!

Gjennom meningsfylte aktiviteter og opplevelser, tilstreber Humana helse og omsorg å ha et tilbud som fremmer livsglede, både på dagtid og i fritiden. Vi mener det er viktig at aktivitetene føles givende for den enkelte, og at tilbudet er tilpasset både interesser, ønsker og mestringsnivå.

Følg saker fra Humana omsorg og assistanse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Humana omsorg og assistanse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Humana omsorg og assistanse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom