Stiftelsen Norsk Mat

Surkål-magi fra Hørte Gård i Lier

Del

- Det er hardt å innrømme at min siste rest av husmorstolthet til julaften står for fall, for denne surkålen overgår min egen. Den er virkelig helt i særklasse! Lovordene satt løst hos administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist da surkål og rødbeter sous vide fra Hørte gård i Sylling i Lier ble hedret med Spesialitet under Gartner 2021 i Lillestrøm.

Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist og Anne Lene Malmer fra Hørte Gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist og Anne Lene Malmer fra Hørte Gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Surkål og rødbeter hele året! 

Surkål og rødbeter er for de fleste forbundet med jula som tilbehør til julematen. Økologisk surkål og rødbeter sous vide fra Hørte Gård har du lyst til å spise året. Hørte gård representert av Anne Lene Malmer mottok Spesialitet for sin økologiske surkål og økologiske rødbeter sous vide under Gartner 2021. Administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat sto for tildelingen.

Hørte Gård holder til i Sylling i Lier ved Tyrifjorden. Med en skjermet beliggenhet med lange soldager ligger forholdene til rette for dyrking av økologisk salat og grønnsaker av høy kvalitet. 

Surkål på råvarer av ypperste kvalitet

Surkålen fra Hørte gård er laget av egendyrket, økologisk kål. Det benyttes presset, ufiltrert eple og kepaløk fra regionen i tillegg til hvitvin, eddiker og krydder. Snittede grønnsaker legges i sous-vide-poser sammen en syltelake før de vakuumeres og kokes.

Rødbeter uten å bli rød på hendene 

Hørte gård har med rødbeter sous vide gjort rødbeten tilgjengelig for forbruker på en helt ny og innovativ måte. Med perfekt møre rødbeter ferdig i butikk er ikke lenger rødbeter nødvendigvis forbundet med røde hender og klær. Produktet er laget for å tilgjengeliggjøre rødbeter til forbruker på en enkel måte hele året. 

Rødbetene er økologisk dyrket på Hørte Gård. Rødbetene skrelles, legges i poser før de vakuumeres og kokes. Om Rødbeter Sous vide sier juryen at rødbetene har en perfekt mørhetsgrad og en typeriktig smaksaroma og sødme, og det ble notert at smaksprøvene var for små! 

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt Spesialitet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.

Les mer om fagjuryen og Spesialitet

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist og Anne Lene Malmer fra Hørte Gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist og Anne Lene Malmer fra Hørte Gård. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Økologisk surkål fra Hørte Gård. Foto: Lisa Westgaard/Stiftelsen Norsk Mat.
Økologisk surkål fra Hørte Gård. Foto: Lisa Westgaard/Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Økologiske Rødbeter Sous Vide fra Hørte Gård. Foto: Lisa Westgaard/Stiftelsen Norsk Mat.
Økologiske Rødbeter Sous Vide fra Hørte Gård. Foto: Lisa Westgaard/Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Eventyrlig vekst i salget av lokalmat i butikk, nedgang i storhusholdning.12.11.2021 13:38:13 CET | Pressemelding

- Dette er fantastisk gode tall for dagligvarehandelen, og viser at norske forbrukere virkelig har fått øynene opp for norsk lokalmat og -drikke under pandemien. Jeg håper at folk fortsatt vil verdsette kvaliteten på den norske lokalmaten og skjønne at man ikke trenger å dra til Sverige for å handle. Norsk mat er trygg, ren og av høy kvalitet, sa landbruks- og matminister Sandra Borch, da hun mottok rapporten om årets salgstall for lokalmat og -drikke hos Metervare på Sinsen i Oslo.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom