Surkål-magi fra Hørte Gård i Lier

Surkål og rødbeter hele året!
Surkål og rødbeter er for de fleste forbundet med jula som tilbehør til julematen. Økologisk surkål og rødbeter sous vide fra Hørte Gård har du lyst til å spise året. Hørte gård representert av Anne Lene Malmer mottok Spesialitet for sin økologiske surkål og økologiske rødbeter sous vide under Gartner 2021. Administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat sto for tildelingen.
Hørte Gård holder til i Sylling i Lier ved Tyrifjorden. Med en skjermet beliggenhet med lange soldager ligger forholdene til rette for dyrking av økologisk salat og grønnsaker av høy kvalitet.
Surkål på råvarer av ypperste kvalitet
Surkålen fra Hørte gård er laget av egendyrket, økologisk kål. Det benyttes presset, ufiltrert eple og kepaløk fra regionen i tillegg til hvitvin, eddiker og krydder. Snittede grønnsaker legges i sous-vide-poser sammen en syltelake før de vakuumeres og kokes.
Rødbeter uten å bli rød på hendene
Hørte gård har med rødbeter sous vide gjort rødbeten tilgjengelig for forbruker på en helt ny og innovativ måte. Med perfekt møre rødbeter ferdig i butikk er ikke lenger rødbeter nødvendigvis forbundet med røde hender og klær. Produktet er laget for å tilgjengeliggjøre rødbeter til forbruker på en enkel måte hele året.
Rødbetene er økologisk dyrket på Hørte Gård. Rødbetene skrelles, legges i poser før de vakuumeres og kokes. Om Rødbeter Sous vide sier juryen at rødbetene har en perfekt mørhetsgrad og en typeriktig smaksaroma og sødme, og det ble notert at smaksprøvene var for små!
Utvalgt av fagjury
Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt Spesialitet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder



Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom