Agder Energi Nett

Styrker strømforsyningen til Merdø

Del

Agder Energi Nett har lagt ny sjøkabel til Merdø ved Arendal, og fjerner samtidig det gamle luftnettet. Det forskjønner området og øker forsyningssikkerheten.

Utenfor Tromøy ved Arendal ligger øya Merdø. Her finner vi hytter og gammel bebyggelse som benyttes som sommerboliger. Øya kan blant annet by på museum, kafe og flotte badestrender, og er godt besøkt av gjennom hele sommerhalvåret av både lokalbefolkning og turister.

- Bakgrunnen for prosjektet var å skifte ut det siste 6kV nettet på Agder, sier Maria Storesund Brekke, prosjektingeniør i Agder Energi Nett.

Ved å legge sjøkabel og fjerne eksisterende luftnett økes forsyningssikkerheten til Merdø. Fjerning av luftnettet er også positivt i forhold til seilbåter med høyde som ellers kan komme i konflikt med linjene.

Den nye kabelen går ut fra Katten på Tromøya via Gjessøya til Merdø. På Gjessøya er det satt opp en ny nettstasjon for å forsterke nettet. Nettpartner er utførende entreprenør.

- Sjøkabelen ble lagt i januar. Vi fikk restriksjoner fra Raet nasjonalpark og Fylkesmannen om at kabelen måtte legges mellom oktober og mars på grunn flere rødlistede og sjeldne sjøfugler, samt ålegress i området. Arbeidene på Gjessøya startet i vår, og har gått relativt smertefritt. Prosjektet bidrar også til å forskjønne området, da flere master på Gjessøya og Lille Gjessøya demonteres, forteller Maria Storesund Brekke.

Nøkkelord

Bilder

Last ned bilde
Maria Storesund Brekke - prosjektingeniør i Agder Energi Nett
Maria Storesund Brekke - prosjektingeniør i Agder Energi Nett
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 201.500 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 21.900 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom