Agder Energi Nett

2,5 milliarder i strømstøtte til kunder på Agder i 2022

Del
Statens kompensasjonsordning for høye strømpriser gav i desember 2022 rekordstor utbetaling til strømkundene på Agder. Beløpet for desember ble på vel 547 millioner kroner. Totalt er det gitt strømstøtte på 2460 millioner kroner til strømkundene på Agder i 2022.

Det er Agder Energi Nett som har fått ansvaret for oppfølging av strømstøtteordningen på Agder, og i desember fikk kundene tilbakebetalt 90 % av kostnadene over 70 øre/kWt eks mva. Dette utgjør et fratrekk på 223,51 øre/kWt med moms. Dette beløpet blir trukket fra den månedlige regningen for nettleie. Dersom summen overstiger den månedlige nettleien, blir beløpet utbetalt til kundes bankkonto eller trukket fra strømregningen.

Taket for kompensasjon er 5 000 kWt per måned. Forbruk over dette blir ikke kompensert. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næringskunder. De aller fleste strømleverandører har avtale om gjennomfakturering. Det innebærer at kunden mottar en samlet faktura fra sin strømleverandør, for både strøm og nettleie. På denne fakturaen vil det komme frem hva strømstøtten utgjør.

Totalt ble strømstøtten til kundene på Agder på nærmere 2,5 milliarder kroner – 2460 millioner. Utbetalingene har variert fra måned til måned, avhengig av hvor høy gjennomsnittlig strømpris og forbruk har vært. Størst utbetaling ble det i desember 2022, med 547 millioner kroner. Da var gjennomsnittlig strømpris på Agder 335,84 øre/kWt inkl. mva. Lavest utbetaling ble det i november, da det ble utbetalt vel 79 millioner kroner. Da var gjennomsnittlig strømpris på Agder 141,00 øre/kWt inkl.

Agder Energi Nett skal om kort tid bytte navn til Glitre Nett. I en periode fremover vil vi ha en overgangsperiode der kundene fortsatt skal forholde deg til Agder Energi Nett, frem til ny organisering er på plass.

Nøkkelord

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett