Agder Energi Nett

Styrker strømforsyningen i Kristiansand

Del

Agder Energi Nett skal bygge ny transformatorstasjon i Kristiansand sentrum. Investeringen er på vel 250 millioner kroner, og den nye transformatorstasjonen skal etter planen settes i ved årsskiftet 2024 - 2025. Forventet økning i strømforbruket fremover gjør det nødvendig å øke kapasiteten i havneområdet.

− Kristiansand sentrum og havneområdet spesielt vil få kraftig forbruksøkning framover. Det er innmeldt kraftbehov på 48 MW i området, og for å ha nødvendig kapasitet og tilfredsstillende leveringspålitelighet er det nødvendig å øke transformatorkapasiteten i området. Det er inngått avtale med Kristiansand Havn om kjøp av Vestre Strandgate 19B, slik at vi kan bygge nye Tollboden transformatorstasjon, forteller Jan Erik Eldor, administrerende direktør i Agder Energi Nett.

Den kraftige forbruksøkning framover er spesielt knyttet til planer om landstrøm og ladestrøm til cruisebåter, ferger og annen sjøtransport. I tillegg kommer den generelle økningen i strømforbruket knytte til utbyggingen av Quadrum-området, Kanalbyen, Kunstsiloen og Fylkeshuset, samt hurtiglading av elbiler. For å ha nødvendig kapasitet og tilfredsstillende leveringspålitelighet er det nødvendig å øke transformatorkapasiteten i området. Prosjektet omfatter også reinvestering av eksisterende koblingsanlegg i området.

Torhild P. Fjermedal, seksjonsleder nettutbygging i Agder Energi Nett, forteller at forberedelsene med bygging av ny transformatorstasjon er godt i gang:

− Detaljprosjektering av anlegget pågår nå for fullt. Leverandørkontrakter inngås så fort konsesjonssøknad er ferdigbehandlet hos NVE, forhåpentligvis i løpet av 2022. Anleggsarbeider kan da tidligst starte nyåret  2023. Planlagt idriftsettelse av nye Tollboden transformatorstasjon er årsskiftet 2024 – 2025, sier Torhild P. Fjermedal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom