Nord universitet

Styret støtter plan for nytt kreativt bygg på Campus Levanger

Del

Styret i Nord universitet har på sitt møte onsdag støttet forslag fra rektor Hanne Solheim Hansen om utbygging av kreativt bygg på Campus Levanger. Bygget vil stå ferdig i januar 2024.

Skissen fra Praxis Arkitekter/Incube Architecture viser hvordan det nye kreative bygget er tenkt.
Skissen fra Praxis Arkitekter/Incube Architecture viser hvordan det nye kreative bygget er tenkt.

Det nye bygget gjør at skuespillerutdanningen kan flytte fra Verdal til Levanger i nye, tidsmessige og moderne lokaler, og at studenter og ansatte blir samlokalisert med de andre kreative fagmiljøene på Levanger. Prosjektet skal bygges med en teatersal og tre øvingssaler og gjennom dette prosjektet får man dessuten bygd sammen Nylåna og Nordlåna på Campus Levanger.

- Jeg er veldig glad for at vi i det nye bygget vil samle de kreative fagene i Levanger i tidsmessige, moderne lokaler som vil bli et løft for alle fagene og vi jeg tror vi kommer til å få mange viktige samspillsmuligheter mellom de forskjellige kreative fagene. Jeg ser for meg at miljøet som nå teller ca. 70 ansatte i de kreative fagene vil bli en viktig drivkraft innen scenekunst, musikk, film og spill i Trøndelag , sier Hanne Solheim Hansen, som tror at dette blir en nyttig og viktig tilvekst for campus på Røstad i Levanger.

Tilvekst for alle kreative fag

- Styret har vedtatt at vi legger opp til at det blir tre øvingssaler i tillegg til teatersalen. På den måten vil alle de kreative fagene ha tilgang til en flott teatersal som gjør det mulig med fellesproduksjoner og felles læring i lag med hverandre, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Hun understreker at bygget blir dyrere enn først antatt. De foreløpige tallene fra Statsbygg, som skal stå for byggingen, gjør at husleieøkningen for Nord universitet vil bli inntil 8 mill. kroner årlig på Levanger. På den andre siden vil man spare husleie på Verdal, som utgjør ca. 3 mill. kroner årlig.

Må godkjennes nasjonalt

Årsaken til kostnadsøkningen skyldes i stor grad økte priser på råvarer og generell usikkerhet i markedet. Byggeprosjektet blir totalt sett så stort at det må godkjennes også av KD (Kunnskapsdepartementet) og KDD (Kommunal- og distriktsdepartementet).

- Statsbygg har nå fått inn entreprisene, og søknadene til departementene kan først omsøkes når entreprisetilbudene er ferdig vurdert. Det er også andre godkjenninger som gjenstår. Foreløpige og ikke bindende anslag på kostnader fra Statsbygg er at husleia vil beløpe seg til mellom 6,9 – 7,2 MNOK pr år. De årlige kostnadene ved det leide bygget i Verdal er ca. 3 MNOK pr. år, som kommer i fratrekk på de årlige husleiekostnadene, sier eiendomssjef Tomm Erik Svennebø Sandmoe ved Nord Universitet.

- På grunn av problemer med tilgang på byggematerialer kan bygget først forventes tatt i bruk fra januar 2024 i stedet for august 2023 som vi tidligere har antatt, sier Sandmoe.

Kontakter

Bilder

Skissen fra Praxis Arkitekter/Incube Architecture viser hvordan det nye kreative bygget er tenkt.
Skissen fra Praxis Arkitekter/Incube Architecture viser hvordan det nye kreative bygget er tenkt.
Last ned bilde

Om Nord universitet

Nord universitet
Nord universitet
Universitetsalléen 11
8026 Bodø

755 17 000https://www.nord.no

Følg pressemeldinger fra Nord universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nord universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nord universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom