Universitetet i Oslo

Studenter gjør Oslo til en bedre by

Del

Tirsdag 17. desember presenteres de første studentprosjektene fra CityStudio Oslo i Oslo rådhus. I CityStudio Oslo samarbeider studenter, ansatte i Oslo kommune, ansatte ved utdanningsinstitusjoner i byen og andre interessenter om utviklingen av eksperimentelle byutviklingsprosjekter.

Tid: 17. desember 2019, 10:00-13.00

Sted: Oslo Rådhus

Eksperter fra utdanningsinstitusjonene, ansatte i Oslo kommune og representanter fra et bredt spekter av arbeids- og næringslivet har gjennom høsten gitt studentene kyndig veiledning og god innsikt i hvilke utfordringer og muligheter som er knyttet til god byutvikling. Studentene har brukt denne innsikten til å identifisere, planlegge og gjennomføre sine prosjekter. Resultatene presenteres i Oslo rådhus tirsdag 17. desember.

Også lærerne lærer

Bidragsyterne som har delt sin innsikt med studentene i CityStudio Oslo fortellerat de selv har lært noe nytt, og samtlige vil anbefale kolleger og nettverk å bidra i undervisningsopplegget. Prosjektet har også vært verdifullt for UiO:

- Når vi samarbeider på tvers av utdanningsinstitusjoner og fag, samt inviterer inn arbeids- og næringsliv skaper vi et miljø som gir utfordrende og god læring for studentene. En annen effekt er at det etableres en møteplass hvor ansatte ved universitetene, i kommunen og næringslivet får ny innsikt og nye perspektiver sier prorektor ved UiO, Gro Bjørnerud Mo.

Teori, praksis og gjennomføring

Undervisningsopplegget kombinerer forskningsbasert undervisning, innsikt fra praksisfeltet, interaksjon med brukere og testing av løsninger. CityStudio Oslo har høsten 2019 hatt base i Greenhouse Oslo i sentrum av byen og mye av undervisningen skjer ute i byen eller gjennom dialog med ulike interessenter.

Gjentagelse under planlegging

- Vi er svært fornøyde med gjennomføringen av piloten, og ønsker å utvikle CityStudio Oslo videre. Vi har fra starten av jobbet med en modell som er skalerbar, både når det gjelder antall studenter, men også med tanke på bruk innen andre fagfelt og med et bredt spekter av samarbeidspartnere, sier Bjørnerud Mo. 

Om CityStudio Oslo

CityStudio Oslo er det første CityStudio etablert i Europa og det tiende i verden. Det første CityStudio ble startet opp i Vancouver i 2011.

CityStudio Oslo er at samarbeid mellom Oslo kommune, Universitetet i Oslo (UiO), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), OsloMet og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom