Fellesorganisasjonen

Streik avverget i Oslo: - Historisk resultat, mener FO

Del

Partene i lønnsoppgjøret i Oslo kommune ble enige på overtid hos Riksmekleren. Dermed ble en eventuell streik avverget. FO mener resultatet er historisk.

FOs fane på Youngstorget i Oslo
FOs fane på Youngstorget i Oslo

‒ Vi har fått gjennomslag for våre viktigste krav i meklingen. Vi er spesielt fornøyde med at pensjonsvedtektene endelig er tilbake i overenskomsten, etter 26 års kamp. Det er en trygghet med tanke på alle ansattes fremtidige pensjon, sier fylkesleder i FO Oslo, Hanne Groseth. Hun har representert FO i kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH).

I 26 år har pensjonsbestemmelsene nemlig ikke vært en del av tariffavtalen i Oslo kommune. Det har betydd at partene ikke har kunnet forhandle om vilkårene i pensjonsbestemmelsene i hovedtariffoppgjøret.

‒ Dette er en viktig seier for oss, sier Groseth.

Forbundsleder Mimmi Kvisvik gratulerer FO Oslo med resultatet.

‒ Jeg kan gratulerer FO Oslo og KAH for en flott innsats og godt resultat. Jeg vil ikke minst ønske lykke til med å innarbeide pensjonsavtalen i tariffavtalen. Det må betegnes som historisk at pensjon er inne tariffmessig i Oslos overenskomst igjen, sier Kvisvik.

Får uttelling for kompetanse

For FO har det også vært viktig at medlemmene får uttelling for kompetanse. Protokollen fra årets oppgjør sier at virksomhetene i Oslo kommune oppfordres til å gjennomgå bruken av stillingskoder. Generelle stillingskoder som konsulent og førstekonsulent kan erstattes med spesifikke profesjonskoder.

‒ Denne endringen kan synliggjøre fagkompetansen til våre profesjoner. Dette er viktig for mange av våre medlemmer som i dag er ansatt som miljøterapeuter. Dersom de får en ny og riktig stillingskode, som for eksempel vernepleier, vil de kunne gå opp en lønnsramme, sier Groseth.

FO er fagforeningen og profesjonsforbundet for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Groseth mener disse vil få bedre uttelling for sin kompetanse etter årets oppgjør.

Dette er den nye lønnen

Fristen for enighet hos Riksmekleren var satt til midnatt til torsdag. Det skulle likevel ta flere timer før partene ble enige, noe som tyder på tøffe forhandlinger.

‒ Årets lønnsoppgjør har vært ekstra krevende på grunn av koronapandemien. Ramma fra frontfaget, som legger føringer for alle lønnsoppgjør i Norge, var rekordlav. Vi hadde dermed lite å forhandle om når det gjelder lønn. Vårt krav var likevel økt kjøpekraft, sier Groseth.

Det gis et prosentvis tillegg i lønnstabellen på 0,9 prosent. Det tilsvarer minimum 4 400 kr. Tillegget gis virkning fra 1. mai 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FOs fane på Youngstorget i Oslo
FOs fane på Youngstorget i Oslo
Last ned bilde
Hanne Groseth, fylkesleder i FO Oslo
Hanne Groseth, fylkesleder i FO Oslo
Last ned bilde
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Last ned bilde

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) er fagforeningen og profesjonsforbund for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og studenter. I dag har vi 31 000 medlemmer hvor over 80% er kvinner.

FO er både fagforening og profesjonsforbund. Det betyr at vi jobber for medlemmenes
lønns- og arbeidsvilkår, i tillegg til profesjonenes fagfelt og interesser.

FO er et medlemsforbundene i Landsorganisasjonen (LO).

Vi er en medieressurs spesielt når det gjelder barnevern, vold, trusler og netthets i arbeidslivet, tariff og likelønn.

Vi kan også mye om NAV og fattigdomsbekjempelse, levekår og rettssikkerhet for mennesker med utviklingshemning, asyl- og flyktningpolitikk og likestilling. 

Hovedmålet til FO er å bedre medlemmenes lønns- og arbeidsforhold og ivareta deres yrkesfaglige interesser.

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom