YS

Stortinget forbedrer lønnsstøtteordningen -Helt nødvendig, sier YS-lederen

Del

Regjeringspartiene og SV ble i dag enige om å forbedre lønnsstøtteordningen. -Dette er helt nødvendig for å sikre at ordningen fungerer etter formålet, nemlig å hindre permitteringer, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

-Formålet med lønnsstøtten er å hindre permitteringer og sikre aktivitet. Gjennom helgen har en rekke bedrifter har vært tydelige at ordningen ikke var god nok, og at de likevel ville permittere. Derfor er det positivt at Stortinget tar nødvendige grep, sier Kollerud.

-Jeg oppfordrer bedriftene nå til å trekke tilbake permitteringsvarslene slik at de ansatte kan gå julen i møte uten denne usikkerheten, sier han.

YS-lederen åpen for at det vil være nødvendig med ytterligere forbedringer hvis situasjonen tilsier det.

-Vi må selvfølgelig følge utviklingen og se om det vil være nødvendig med ytterligere justeringer over nyttår. Vi vil følge med på både hvor mange berørte som benytter ordningen og i hvor stor grad arbeidsgiverne benytter muligheten til å øke de ansattes kompetanse så lenge arbeidsoppgavene er færre enn vanlig, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom