Størst interesse for mat = spiser reinsdyrkjøtt oftest
Reinsdyrkjøtt er noe av det mest eksklusive norsk natur har å by på. Og de med høyest interesse for mat vet dette, for det er også denne gruppa som spiser reinsdyrkjøtt oftest (Posisjoneringsstudie reinkjøtt 2020, Skuterud /Kløvstad).
- Det er ikke overraskende at de mest matinteresserte spiser mest rein, for dette er en fantastisk råvare med svært høy kvalitet, sier Ragnhild Kolvereid, prosjektansvarlig for reinkjøtt i MatPrat.
Selv om reinsdyrkjøtt må sies å være urnorsk, er det likevel eksotisk fordi dyra og reingjeterne lever slik de har gjort siden tidenes morgen. Flere lever med en nomadisk livsstil, der de flytter med reinflokken etter vær og vind, gjennom de åtte samiske årstidene.
- Det er som om man kan smake naturen som er så viktig for både flokken og gjeterfamilien. Vind, sol, regn og jord og beitet gir en naturlig og kraftig smak på kjøttet. Leken tapas gir mange muligheter for å komplimentere denne flotte råvaren, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Hun anbefaler å servere små bruschetta med reinskav, kremost og tyttebær som del av et større tapasbord, eller lage et større charcuterie med reinkjøtt og andre deilige høstråvarer.
Pære, fiken, multechutney og ertepurre er deilige smaker sammen med rein, enten som tapas eller på en stor fjøl med spekemat av rein. Kokken kan også friste med oster, tyttebærrømme og multesalsa.
- Dette er enkelt, eksotisk og fantastisk godt. Slipp vidda inn på kjøkkenet i høst, la den spanske tapasen eller det franske charcuteriet få en norsk vri.
For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Steking av reindyrskav
Bilder
Lenker
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
– Folk tar feil om ribbefettet14.12.2023 07:20:00 CET | Pressemelding
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av ribbekjøpere som oppgir at bra med fett på ribba er det viktigste når de kjøper juleribbe.
Dette er barnas julematfavoritter11.12.2023 07:40:00 CET | Pressemelding
Barn liker godt tradisjonell julemat, ifølge foreldrene deres. Det er nesten helt jevnt mellom ribbe og pinnekjøtt. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom