Stjernedryss over Gårdsost fra Namdalen.

Del

The International Taste Institute i Brussel har tildelt Superior Taste Award med to stjerner til Synnøves nye Gårdsost fra Namdalen og til Synnøves Rabagast. Synnøves ysteri i Namsos viser igjen at de lager ost i verdensklasse, og det er nok et bevis på at norsk mat laget med norske råvarer smaker godt og har god kvalitet i en internasjonal målestokk.

Smak betyr alt

Synnøve satser stort for å få til de beste ostene, laget i stort volum, til en pris vanlig folk kan like.

Sjefsyster og ostenerd, Rune Rædergård, i samarbeid med Masterchef, Alexandra Maubant de Ita har ansvaret for at oster fra Synnøve som sendes ut i markedet skal ha smak i verdensklasse.  

- Vi lager god norsk ost til vanlig folk. Vi leker med ulike kulturer og tester ut ulik lengde på lagring, sier Rune Rædergård.

-  Målet skal alltid være en ost som holder internasjonal standard og som vanlig folk kan like, Alexandra Maubant de Ita.

Alexandra er sjefskokk i Scandza, som eier blant annet Synnøve Finden, Sørlandschips og Finsbråten.  Hun kommer fra Frankrike, men har bodd flere år i Norge og vært en del av Scandza i 3 år.

- Vi kan ost i Norge også. Vi er veldig stolte over at våre nyeste oster har blitt anerkjent på internasjonalt nivå. Det viser hvordan Synnøve kan være en stolt norsk osteprodusent som jobber med å fremme det unike norske høykvalitetslandbruket, sier de Ita.

The International Taste Institute, som består av 200 kokker fra prestisjefylte kulinariske institutt i hele Europa, vurderer produkter fra hele verden basert på smak, utseende og kvalitet.

- Det er andre gang på 2 år at oster fra Synnøve får denne prestisjetunge annerkjennelsen.  International Taste Awards. Det er imponerende, sier de Ita.

Ost fra Namsos

Ostene er laget på Synnøves anlegg i Namsos. Gårdsost er utviklet i samarbeid med melkebønder fra området, Marit og Johnny på Ner-Brørs Gård og Mona Renate på Eid Gård.

-  Ost vokser ikke på trær. Det er viktig for oss i Synnøve å løfte frem bonden. Uten dem hadde det ikke vært noen Synnøve. Samarbeidet med de lokale bøndene har vært fantastisk. Det har like mye lidenskap for produktet som det vi har. Da må det bli bra, sier Rædergård.

Les mer om Gårdsost her

Les mer om Rabagast her

Les mer om Det International Taste Institute her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Rune Rædergård, sjefsyster i Synnøve Finden og Scandza
Rune Rædergård, sjefsyster i Synnøve Finden og Scandza
Last ned bilde
Alexandra Maubant de Ita, Masterchef i Scandza
Alexandra Maubant de Ita, Masterchef i Scandza
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Scandza

Scandza
Henrik Ibsens gate 60C
0255 Oslo

https://www.scandza.com/

Følg pressemeldinger fra Scandza

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandza på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scandza

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom