Norske Kvinners Sanitetsforening

Stensønes til Sanitetskvinnene

Del

Malin Stensønes (53) er ansatt som ny generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening. -Med Stensønes får vi en dyktig og kompetent leder som kan ta organisasjonen videre i arbeidet for et trygt og godt samfunn. Etter mange år med omstilling, har jeg stor tro på at Stensønes er den rette til å lose oss videre som en markant og frivillig aktør, sier organisasjonsleder Marit Bjørnstad.

Stensønes blir ny generalsekretær i Norges største kvinneorganisasjon med 43 000 medlemmer. 

-Det er fortsatt ikke likestilling innen helse og Stensønes vil lede vårt viktige arbeid for kvinners helse og likeverdige helsetjenester. I tillegg vil hun være sentral i arbeidet for en inkluderende oppvekst og det å skape trygge lokalsamfunn, legger Bjørnstad til.

-Jeg er utrolig glad for muligheten til å være med å sette kvinners, barn og unges livsvilkår på dagsorden. Sanitetskvinnene utgjør ryggraden i mange lokalsamfunn med sitt omfattende arbeid og engasjement, også innen beredskapsområdet. Norge er helt avhengig av denne frivillige innsatsen. Det er så mye godt arbeid som gjøres og som fortjener mer oppmerksomhet. Jeg gleder meg til å være med å synliggjøre arbeidet både overfor beslutningstakere og offentligheten generelt, sier Malin Stensønes.

Stensønes har bred erfaring fra frivillig sektor og endringsledelse i ulike virksomheter. Hun kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt og konsernkommunikasjon i Aschehoug Forlag. Hun har tidligere vært avdelingsdirektør i Norges Rederiforbund og Norad, og direktør for Osloregionens Europakontor. Videre har hun jobbet med Operasjons Dagsverk og TV-aksjonen. Stensønes har også omfattende styreerfaring og blant annet vært styreleder ved Forsvarets Forskningsinstitutt.

-Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Stensønes for å videreføre det gode arbeidet i våre 600 lokale sanitetsforeninger. Hun har også solid politisk erfaring og har sittet i flere regjeringsutvalg, noe som er relevant for stillingen, legger Bjørnstad til.  

Hun tiltrer stillingen 1. oktober 22 og tar over etter Grete Herlofson som går til Redningsselskapet i august.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norske Kvinners Sanitetsforening

Norske Kvinners Sanitetsforening
Norske Kvinners Sanitetsforening
Kirkegata 15
0153 Oslo

24 11 56 20http://www.sanitetskvinnene.no

Sanitetskvinnene fremmer kvinners helse og livsvilkår, bidrar til en inkluderende oppvekst og skaper trygge lokalsamfunn. Dette gjør vi gjennom frivillighet, forskning, politisk påvirkning og ideelle virksomheter. 

I Norge er det ikke likestilling innen helse. Kvinnehelse blir fortsatt underprioritert, derfor er Sanitetskvinnene den fremste bidragsyteren til forskning på kvinners helse for å rette opp skjevhetene. 

Sanitetskvinnene er Norges største kvinneorganisasjon med 43.000 medlemmer fordelt på 600 lokalforeninger. I 125 år har våre frivillige bidratt gjennom aktiviteter og fellesskap, og stått i front for kvinneliv og folkehelse. 

Følg pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kvinners Sanitetsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Marit Bjørnstad ny leder i Sanitetskvinnene26.9.2021 16:06:25 CEST | Pressemelding

Landsmøtet i Norske Kvinners Sanitetsforening valgte Marit Bjørnstad (65) som ny organisasjonsleder. –Min styrke er mitt engasjement for den enkelte kvinne. Min motivasjon for å takke ja til vervet, er at Sanitetskvinnene fortsatt en relevant aktør som bidrar til kvinners helse og livsvilkår. Som Norges største kvinneorganisasjon, har vi en viktig rolle for å sikre aktiviteter i lokalsamfunnet som møter morgendagens samfunnsutfordringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom