VID vitenskapelige høgskole

Statsråd Ola Borten Moe besøker desentralisert sykepleierutdanning ved VID Helgeland

Del

VID har i august tatt opp sitt andre kull med sykepleiere på Helgeland. Statsråd Ola Borten Moe besøker studentene for å høre deres erfaringer tirsdag 23. august.

- Det er et stort behov for flere sykepleiere i hele landet. Derfor økte vi antallet studieplasser med 500 fra i høst, men vi er også nødt til å få på plass flere praksisplasser. Oppbyggingen av den desentraliserte sykepleierutdanningen på Helgeland skjer i nært samarbeid med Helgelandssykehuset, kommunene i regionen og fylket. Dette er en type samarbeid vi ønsker mer og av derfor ser jeg frem til å få høre mer om hvordan det fungerer, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

I sommer fikk VID vitenskapelige høgskole sammen med Helgelandssykehuset og kommunene bevilget 17 millioner gjennom Statsbudsjettet til å utvikle den nye desentraliserte sykepleierutdanningen på Helgeland. Midlene går til delfinansiering av to kull med sykepleierstudenter og utviklingsarbeid. Hensikten er å sikre god rekruttering av sykepleiere lokalt. 

-  Regjeringen og ministeren har vært tydelige på ambisjonen om å øke omfanget av desentraliserte studietilbud for å svare på kompetansebehovene i landets ulike regioner. Det er en ambisjon som VID støtter og jobber målrettet med for å oppfylle. Vi gleder oss til å kunne vise statsråden hvor langt vi har kommet og diskutere sammen planene videre, sier rektor Bård Mæland.

Ministeren for forskning og høyere utdanning vil møte studentene og høre mer om hvordan samarbeidet i regionen om desentralisert utdanning går, samt diskutere muligheter og utfordringer videre. På møtet vil det foruten statsråden være med representanter fra flere av samarbeidspartnerne i regionen. Både representanter fra Helgelandsykehuset, Studiesenter RKK Helgeland, Alstahaug kommune, Herøy kommune, Vefsn kommune, Helgelandsrådet og Sandnessjøen Videregående skole deltar.

Program

Tid:        23 august kl 16.00 -18.00

Sted:     Sandnessjøen Videregående skole, kantinen

 • Innledningsvis Noen studentdemonstrasjoner, et eksempel på potensialet i samarbeidet med Sandnessjøen Videregående skole, praktisk øving fra studentene                       
 • Åpning ved møteleder rektor Bård Mæland
 • Studentpresentasjon, motivasjon for desentraliserte studier og erfaringer så langt ved studentrepresentant Linda Marie Grønås
 • Mat og mingling samt møte med studentene  
 • Betydning av desentralisert utdanning for regionen, hvordan legger vi til rette for studentene? ved Ordfører Herøy Kommune og utdanningsansvarlig i Helgelandsrådet Elbjørg Larsen og konstituert administrerende direktør Helgelandssykehuset Hanne Frøyshov             
 • Samhandling, utvikling og etablering av desentralisert sykepleieutdanning 
  ved prosjektleder Silje Paulsen Helgelandssykehuset og leder RKK Hanne Falch Kristoffersen                        
 • Status desentralisert utdanning ved VID så langt, muligheter og utfordringer videre ved førsteamanuensis Kari Røykenes, førsteamanuensis Trude Jægtvik og instituttleder Anita Lyssand
 • Spørsmål og diskusjon                                

For mer informasjon kontakt

Anita Lyssand, instituttleder, VID. Tlf: 99204007, e-post: anita.lyssand@vid.no

Bård Mæland, rektor: tlf.: 40406029, e-post: bard.maeland@vid.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole
VID vitenskapelige høgskole
Postboks 184 Vinderen
0319 OSLO

+47 99 09 00 05https://www.vid.no

Fakta VID vitenskapelig høgskole

 • Ca. 5600 studenter og 560 ansatte
 • VID har campus i Oslo, Sandvika, Bergen, Stavanger og Tromsø.
 • Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.
 • PÅ VID kan du ta årsstudium, bachelor, master, phd, profesjonsutdanning, videreutdanning og enkeltemner.
 • Fagområder: helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi
 • https://www.vid.no/om-oss/

Følg pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VID vitenskapelige høgskole på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom