Statsbudsjettet 2022: Livsvitenskapsbygget realiseres

Livsvitenskapbygget skal legge til rette for verdensledende norsk forskning og styrke vår evne til å ta kunnskapen og forskningen i bruk innen livsvitenskap for helse og miljø. Med UiO og OUS under samme tak, styrkes samarbeid og synergier og vår evne til tverrfaglig forskning for å utvikle nye behandlingsmetoder og teknologier og framtidens helsevesen, sier rektor Svein Stølen.
UiO og Oslo universitetssykehus (OUS) er fornøyd med den nye samlede løsningen for Livsvitenskapsbygget. Dette blir et spleiselag hvor OUS disponerer nesten 1/3 av bygget, og de resterende 2/3 vil nyttes av UiO.
Dette er et tydelig signal om at det er politisk vilje til å styrke det gode samarbeidet mellom UiO og OUS. Dette vil gi synergier som kommer samfunnet og pasientene til gode, sier Bjørn Atle Bjørnbeth, administrerende direktør ved OUS.
Nasjonal betydning
Livsvitenskapsbygget blir et felles anlegg for farmasi, kjemi, livsvitenskap og medisin hvor grunnleggende tverrfaglig forskning vil bidra til utvikling av ny kunnskap og nye løsninger. Bygget samler forskningsmiljøer fra UiO og OUS, men bygges for samarbeid utover dette. Byggets avanserte laboratorier- og forskningsutstyr blir tilgjengelig regionalt og nasjonalt, og inngår i en langsiktig satsing på forskning, teknologi og næringsutvikling i Norge.
Dette blir et bygg med stor betydning for samfunnet. Regionalt som hjertet i utviklingen av innovasjonsdistriktet Oslo Science City i samarbeid med helseforetak, forskningsinstitutter og næringsliv. Nasjonalt og internasjonalt gjennom å sikre globalt synlige og ledende forskningmiljøer som tiltrekker seg internasjonale talenter og samarbeidspartnere, sier Stølen.
378 millioner til Vikingtidsmuseum
Vi er også glade for at fremdriften opprettholdes for nytt Vikingtidsmuseum. Bygget blir en verdensattraksjon som gir oss og fremtidige generasjoner opplevelser, kunnskap og forståelse av vikingtiden, sier Stølen.
Kontakter
Pressevakt UiO: 930 77 006
Pressekontakt
Tel:930 77 006pressekontakt@uio.noBilder
Om Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre.
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Jahre-prisen for 2025 til stamcelleforsker5.6.2025 10:12:18 CEST | Pressemelding
Anders Jahres store medisinske pris for 2025 gis til professor Sten Eirik Wælgaard Jacobsen, Karolinska Institutet. Anders Jahres pris til yngre forskere går til Thomas McWilliams, Universitetet i Helsinki, og William Nyberg, Karolinska Institutet.
I dag åpner Senter for global bærekraft2.6.2025 13:44:39 CEST | Pressemelding
2. juni åpner Universitetet i Oslo et helt nytt senter for forskning og utdanning på bærekraft.
UiO hedrer fremragende ansatte med priser20.5.2025 10:01:33 CEST | Pressemelding
Universitetsstyret har utpekt årets vinnere av UiOs forskningspris, utdanningspris, formidlingspris, innovasjonspris og pris for yngre forskere.
Ragnhild Hennum blir ny rektor ved UiO4.4.2025 16:48:23 CEST | Pressemelding
Ragnhild Hennum er valgt til ny rektor ved Universitetet i Oslo, sammen med prorektor Bjørn Jamtveit.
Rektorvalgkampen ved UiO er i gang!13.1.2025 15:35:33 CET | Pressemelding
Kandidatene til å bli Universitetet i Oslos rektor de neste fire årene, er Hanne Flinstad Harbo, Giske Ursin og Ragnhild Hennum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom