Fellesorganisasjonen

Statsbudsjett: Sårbare grupper betaler regningen

Del

– Regjeringen lar mennesker med behov for omsorg betale for skattekutt, mener FO-leder Mimmi Kvisvik

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO

Regjeringen har foreslått å kutte formueskatten med 1,37 milliarder. Samtidig vil de ikke garantere for kommunenes økte koronautgifter. Fellesorganisasjonen (FO) mener dette dytter regningen for skattekutt over til dem som er avhengig av og dem som jobber i kommunale tjenester.

– Dette er umusikalsk, men kom ikke som noen overraskelse. De varslet dette allerede i mai. Hvis kommunene må kutte i sine budsjetter vil det gå utover barn i skolen og andre personer som trenger omsorg og trygghet, sier Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO.

Hun mener også det er en hån mot dem som jobber i tjenestene.

– Mange ansatte i samfunnskritiske funksjoner har fått lite mer å rutte med etter krisen. Når regjeringen nå kutter skatten til dem som har mest fra før er det en hån mot dem som står opp for trygghet. Alle må bidra i dugnaden, også dem med formue, sier Kvisvik.

Håper på opposisjonen

Nå skal regjeringens forslag behandles i fagkomiteene på Stortinget før det endelig stemmes over. FO-lederen håper opposisjonspartiene benytter muligheten og vedtar et mer sosialt budsjett.

– Regjeringen er i mindretall og trenger støtte. Stortinget kan vedta et statsbudsjett som utjevner sosiale forskjeller og står opp for tryggheten til dem som trenger det mest, sier hun.

– Vi har sett hvor viktig det organiserte arbeidslivet er. Vi er skuffet over at ikke regjeringen hever fagforeningsfradraget og forventer at opposisjonen stiller opp, avslutter hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Last ned bilde
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Last ned bilde

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) er fagforeningen og profesjonsforbund for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og studenter. I dag har vi 31 000 medlemmer hvor over 80% er kvinner.

FO er både fagforening og profesjonsforbund. Det betyr at vi jobber for medlemmenes
lønns- og arbeidsvilkår, i tillegg til profesjonenes fagfelt og interesser.

FO er et medlemsforbundene i Landsorganisasjonen (LO).

Vi er en medieressurs spesielt når det gjelder barnevern, vold, trusler og netthets i arbeidslivet, tariff og likelønn.

Vi kan også mye om NAV og fattigdomsbekjempelse, levekår og rettssikkerhet for mennesker med utviklingshemning, asyl- og flyktningpolitikk og likestilling. 

Hovedmålet til FO er å bedre medlemmenes lønns- og arbeidsforhold og ivareta deres yrkesfaglige interesser.

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom