Statens vegvesen

Statens vegvesen med landsdekkende rammeavtale for plan- og prosjekteringstjenester

Del

Statens vegvesen har signert landsdekkende rammeavtale med sju selskap for plan- og prosjekteringstjenester. Avtalen har en samlet ramme på opp til 880 mill. kroner.

Illutrasjonsfoto. Statens vegvesen
Illutrasjonsfoto. Statens vegvesen

Hele 13 ulike selskap gav tilbud da Statens vegvesen lyste ut landsdekkende rammeavtale for planlegging og prosjekteringstjenester. Statens vegvesen har nå inngått avtale med Norconsult AS, Cowi AS, Asplan Viak AS, Multiconsult Norge AS, Sweco Norge AS, Rambøll Norge AS og EFLA AS. De sju selskapene skal bistå Statens vegvesen med faglig og prosessmessig rådgivning i små og mellomstore samferdselsprosjekter i hele Norge dersom Vegvesenet selv ikke har kapasitet til å utføre arbeidet.

- Vi er godt fornøyd med at vi nå har fått på plass en rammeavtale som gjelder for hele landet. En felles rammeavtale er en fordel for både Statens vegvesen og de ulike rådgivningsselskapene ettersom det forenkler prosessen knyttet til anskaffelse, samtidig som vi sikrer lik og god praksis, sier Bjørn Laksforsmo som er divisjonsdirektør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Gjelder oppdrag under 10 mill. kroner

Oppdragene gjelder alle oppdrag opp til 10 mill. kroner hvor Statens vegvesen er byggherre. Oppdrag som er anslått til over ti millioner kroner går utenom rammeavtalen. Avtalen med de sju innebærer at Vegvesenet kan gjøre direkte kjøp for oppdrag under fem mill. kroner. Oppdrag mellom 5-10 mill. kroner blir anskaffet etter minikonkurranse. Den landsdekkende rammeavtalen har en varighet på to år med opsjon på videreføring i maksimalt to år.

Hovedsakelig samferdselsprosjekter

Vegvesenet anslår at brorparten av oppdragene innen rammeavtalen vil være rådgivnings- og prosjekteringstjenester i samferdselsprosjekter. Eksempelvis gjelder det forprosjekter, reguleringsplan med teknisk detaljplan, byggeplan med konkurransegrunnlag samt oppfølging i byggefase. Nødvendige utredninger og analyser i ulike prosjektfaser inngår også.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illutrasjonsfoto. Statens vegvesen
Illutrasjonsfoto. Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg saker fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom