Statens vegvesen

Statens vegvesen har startet det store løftet for yrkessjåføren

Del

Statens vegvesen lanserer to hjelpemidler til yrkessjåfører som kjører lastebil. En ruteplanlegger for tungbil og appen «Vegvesen trafikk» med etterlengtede funksjoner som mulighet for å legge inn høyde på kjøretøyet og få opp tilpasset rute, samt få oversikt over alle døgnhvileplasser.

Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Foto: Red Ant / Statens vegvesen

Plutselig stenging av fjelloverganger eller kolonnekjøring. Fulle døgnhvileplasser og manglende informasjon om hvor de finnes. Dette er problemstillinger yrkessjåfører har strevd med i lang tid.

Nå tilbyr Statens Vegvesen en digital ruteplanlegger og appen «Vegvesen trafikk» som skal gjøre reisen enklere for de som ferdes mest på veien.

– Dette er to etterlengtet og etterspurte tjenester fra lastebilsjåførene. Vi har nå tatt første steg på veien for å gjøre hverdagen til yrkessjåføren hakket lettere, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Appen har oversikt over alle rasteplasser og døgnhvileplasser samt fasilitetene og kapasiteten på disse i tillegg til muligheten for å legge inn høyde på kjøretøyet og få opp tilpasset ruten deretter.

– Dette vil absolutt gjøre hverdagen til våre medlemmer og deres sjåfører enklere, sier Geir Mo, administrerende direktør i NLF.

Første skritt i en langsiktig satsning fra Statens vegvesen

Vegdirektøren understreker at tjenestene vil bli oppdatert jevnt og trutt. Nye versjoner som har med seg stadig ny og forbedret funksjonalitet for sluttbrukeren vil komme i nær fremtid.

– Dette er et første steg i en langsiktig satsning på å forbedre arbeidshverdagen for yrkessjåførene i Norge som har veien som daglig arbeidsplass. Vi ønsker å legge til rette for at deres arbeidsdag skal bli mest mulig effektiv, forutsigbar og behagelig, som igjen gir en viktig verdi til norsk økonomi, forklarer Hovland.

Har hørt på yrkessjåførene

Tiltakene er kommet i stand etter nært samarbeid med tungbilsjåfører som har delt sine behov med Vegvesenet.

I ruteplanleggeren kan du legge inn fra-til steder, velge bruksklassen du kjører, velge vogntoglengden og legge inn høyde på tungbilen. Raskeste rute vises og tar også hensyn til parameterne du oppgir.

Appen inneholder en kartløsning som du kan bruke til å lage en rute og vise informasjon langs ruten. Du kan også tegne et område i kartet og vise informasjon i området. Du får raskt informasjon ved å lagre trafikkmeldinger, rasteplasser eller webkamera som favoritter.

Norsk Lastebileier-Forbund er godt fornøyde med løftet som nå gjøres for yrkessjåføren

– Det er bra at Statens vegvesen har invitert kunden - som er oss - til å være så nær i produktutviklingen av disse tjenestene. Å legge inn høyde på kjøretøyet og få oppgitt den raskeste ruten er etterlengtet og det er bra vi får være med å styre utviklingen sier Geir Mo, administrerende direktør i NLF.

Statens vegvesen vil ha mye fokus på videre forbedringer av tjenestene som nå lanseres, basert på brukernes behov, i månedene fremover.

– Slik jobber vi ikke lenger for kunden, men sammen med kunden som er tett på tjenesteutviklingen hele tiden. Da blir det bare bedre og bedre, avslutter vegdirektøren.

Hvis du vil se dette innholdet fra www.youtube.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Hvis du vil se dette innholdet fra www.youtube.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Kontakter

Pressevakt Vegdirektoratet

* Vegdirektør
* Transportregelverk
* Teknologiutvikling
* Forhandlinger bypakker
* Overordnet styring og ledelse av Statens vegvesen
* Pressevakt også for divisjonene IT og Fellesfunksjoner

Tel:902 68 143pressevd@vegvesen.no

Bilder

Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Last ned bilde
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Last ned bilde
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Last ned bilde
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Foto: Red Ant / Statens vegvesen
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom