Spicy fårikål med freshe smaker

-I løpet av høsten er det mange som spiser flere fårikålmiddager. Hvorfor ikke variere smakene og prøve en asiatisk fårikålrett med sprekere smaker slik som ingefær, chili og koriander? Kanskje du får en ny favorittrett, sier Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Retten er enkel å lage og alt får plass i en gryte, som skal stå å putre i 2-3 timer.
-Mange tenker at vi ikke kan tulle med de tradisjonelle fårikåloppskriftene, men vi har lekt oss frem til en sprekere oppskrift. Det er ikke noe tvil om at fårikål spises oftere av den voksne befolkningen, men kanskje faller den asiatiske varianten mer i smak hos de ungdommen i huset, forteller Fjelleng Hansen.
Slik går du frem for å lage spicy fårikål:
Ingredienser
4 porsjoner
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål
2 stk. rød chili
3 ts salt
2 ss hel pepper
3 ss hvetemel
2 båter hvitløk
3 ss frisk ingefær
2 stk. stjerneanis
3 dl vann
2dl soyasaus
0,5 potte frisk koriander til servering
Slik gjør du:
- Del hodekål i to, deretter i grove biter.
- Del chili i to på langs, skrap ut frøene med en liten skje og kutt chilien i mindre biter.
- Finn frem en stor gryte og legg et lag fårikålkjøtt i bunnen av gryta. Legg kjøttet med fettsiden ned.
- Dryss på litt salt, hel pepper, hvetemel og chili. Legg deretter et lag med kål i gryta.
- Gjenta med nytt lag kjøtt, kål og krydder, helt til alt ligger i gryta.
- Rens hvitløk og ingefær, og riv dem på et lite rivjern over gryta.
- Ha i stjerneanis, og hell på vann og soyasaus.
- Sett gryta på kokeplaten og kok opp.
- Når det koker, skru ned temperaturen og legg på lokk. Nå skal fårikålen trekke i to timer, eller til kjøttet er mørt.
- Server i dype skåler med et dryss koriander på toppen. Kokt ris eller nudler smaker også godt til.
Visste du at …
Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom