Ringnes

Solofondet vekkes til live etter 15 års dvale

Del

Solofondet var på 1990-tallet en av Norges mest populære støtteordninger for ungdom. Nå gjenoppstår fondet, og denne gangen sitter engasjerte jevnaldrende i juryen.

Maria Heimisdottir Brennodden, ansvarlig for Solo i Ringnes AS
Maria Heimisdottir Brennodden, ansvarlig for Solo i Ringnes AS

Fra 10. april kan ungdom med originale ideer og brennende engasjement nok en gang søke støtte fra Solofondet. Da er det 15 år siden fondet tok en pause etter å ha delt ut 11 millioner kroner til drøyt 1300 søkere på 1990- og tidlig 2000-tall. Den gang bidro Solofondet med starthjelp blant annet til i dag kjente profiler som Kristian Valen og Erlend Loe.

Ønsker å belønne de som tør å «gå Solo»
– Vi har i lengre tid sett på det enorme engasjementet som finnes blant dagens unge generasjon på mange ulike fronter. Med Solofondet ønsker vi å bidra med både små og store summer for å hjelpe dem til å «gå Solo» med det de brenner for, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes.

Solofondet er fremdeles en unik nasjonal satsing som bevilger penger til prosjekter uansett kategori, så lenge de er originale og hjertesaken til ungdom mellom 15 og 25.

En jury av jevnaldrende
Det at det ikke finnes begrensninger for hva man kan søke midler til, gjør Solofondet unikt i Norge. Det eneste kriteriet er at ideen skal være original og positiv. Her er det kun de unges fantasi som setter grenser.

– Det er også helt nytt at de som skal være med og velge ut de som får støtte, er jevnaldrende ungdommer. Juryen på 10 kommer fra hele landet, og består av unge mennesker som selv har utmerket seg med sitt engasjement i ulike saker, forteller Brennodden.

Juryen kommer til å se etter originalitet og ekstraordinært engasjement for egenutvikling eller innsats i saker som gagner flere.

Les mer om årets jurymedlemmer fra hele landet

Deler ut opptil 800 000 kroner i 2019
Solofondet skal dele ut opptil 800 000 kroner totalt i 2019, og slusene åpner nå for de som ønsker å søke midler i første runde av det som skal bli en mangeårig ordning.

– Onsdag 10. april lanserer vi det nye nettstedet solofondet.no, der de som ønsker å søke vil finne all den informasjonen de trenger. Den nye ungdomsjuryen kommer til å begynne arbeidet med å vurdere søknadene kort tid etter, sier Brennodden.

Søknadsfristen for årets midler fra Solofondet er 31. mai.

Solofondet støtter store og små drømmer
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Maria Heimisdottir Brennodden, ansvarlig for Solo i Ringnes AS
Maria Heimisdottir Brennodden, ansvarlig for Solo i Ringnes AS
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom