Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Snøskredvarslingen forlenger sesongen

Del

Snøskredvarslingen forlenger sesongen med to uker, frem til 12. juni. Årsaken er rekordmye snø i Nord-Norge og i fjellet i Sør-Norge.

Foto: Håvard/Regobs
Foto: Håvard/Regobs

NVE har besluttet å forlenge sesongen for daglige snøskredvarsler på fastlandet frem til 12. juni. Hovedgrunnen er mye mer snø enn normalt, og at det fortsatt er vinterlige forhold med ustabil snø. 

Daglig snøskredvarsel

Vi ser at behovet for å forlenge sesongen er spesielt stort i år, og har besluttet å forlenge varslingssesongen, sier seksjonssjef for snøskredsvarslingen i NVE Rune Engeset.  

Ordningene omfatter de 22 regionene på fastland, som normalt har daglig varsling i perioden 1. desember til 31. mai. Varslingen på Svalbard avsluttes som normalt 31. mai. 

Hjelp oss med å registrere observasjoner

– Vi jobber med å få observatører og varslere på plass for å kunne forlenge sesongen. Vi ønsker også observasjoner fra andre på tur, sier Engeset. 

NVE følger også tett med på faren for flom, jordskred og sørpeskred. Her er informasjon fra felt viktig. 

– Informasjon om snødekket, snøsmelting, jordskred, sørpeskred og mye vann i vassdragene er svært nyttig for oss å få inn. Bruk Varsom Regobsappen for å dele bilder  av det du ser, og du hjelper oss med å lage så gode varsler som mulig, sier Engeset. 

Kontakter

Seksjonssjef Rune Engeset, tlf. 990 38 868

Bilder

Foto: Håvard/Regobs
Foto: Håvard/Regobs
Last ned bilde

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Syv elektrifiseringstiltak kan kutte 2,3 millioner tonn CO2 i industrien26.6.2020 13:11:01 CESTPressemelding

Landbasert industri slipper i dag ut om lag 13 millioner tonn CO2 som tilsvarer 26% av norske utslipp. 90 prosent av utslippene i industrien kommer fra 30 anlegg. NVEs kartlegging viser at det er mulig å gjøre elektrifiseringstiltak i 7 av de 30 anleggene. Disse kan kutte 2,3 millioner tonn CO2. På oppdrag fra Olje- og energidepartementet har NVE kartlagt det tekniske potensialet for reduksjon av klimagassutslipp gjennom elektrifisering i norske landbaserte industrianlegg.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom