RiksTV

Snart klart for Tour de France: Nordmenns TV-favorittsport om sommeren

Del

Norske TV-seere sitter i disse dager klare for å følge med på det tre uker lange sykkelrittet Tour de France. Og ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av RiksTV, er nettopp Tour de France blitt nordmenns favorittsport om sommeren.

Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, registrerer at Tour de France har blitt mer og mer populært
Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, registrerer at Tour de France har blitt mer og mer populært

29 prosent av de som ble spurt i undersøkelsen, svarte at de helst ville se Tour de France, som starter førstkommende fredag. 26 prosent oppga at de ville se VM i fotball, som i disse dager avholdes i Russland, mens 21 prosent vil se EM i friidrett – som går av stabelen senere i sommer.

Det er i størst grad menn mellom 50 og 59 år som vil følge Tour de France. Hele 53 prosent av disse oppgir nemlig at de vil se Tour de France, 40 prosent vil se fotball-VM og 26 prosent vil se EM i friidrett. Blant menn generelt er pallplasseringen så vidt snudd litt på, da 37 prosent vil se fotball-VM, 36 prosent Tour de France og 22 prosent friidretts-EM.

– Tour de France har blitt mer og mer populært, og har blitt en sommertradisjon hos nordmenn flest. Johan Kaggestad har på mange måter blitt sommerversjonen av Carlsen og Rike. At flere også nå oppgir at de vil se Tour de France foran fotball-VM viser hvor stort det har blitt her i Norge, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

TV-sporten følger også nordmenn uansett hvor de ferierer i sommer. Av de som oppgir at de skal feriere på hytta i sommer, oppgir 31 prosent at de vil se Tour de France, 23 prosent at de vil se fotball-VM og 25 prosent at de vil se friidretts-EM. For de som ferierer i båten står Tour de France enda sterkere – her oppgir hele 41 prosent at de vil se sykkelrittet, mens 35 prosent vil se fotball-VM.

TV 2 har hatt rettigheter til å vise Tour de France siden 2003, og med storheter som Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har populariteten for sykkelrittet økt betraktelig siden kanalens første sending. TV 2 har sikret seg rettighetene fram til 2023.

Totalt deltok 1004 respondenter i den landsrepresentative undersøkelsen som ble foretatt første uken i mai.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, registrerer at Tour de France har blitt mer og mer populært
Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, registrerer at Tour de France har blitt mer og mer populært
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har 260 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom