
Smittevern og dugnad reddet produksjonen hos Grilstad
Effektive smitteverntiltak og god lagånd ble redningen for Grilstad da det brøt ut koronasmitte i fabrikken på Ranheim i oktober. Både konsernledelse og administrasjon ble satt i arbeid for å opprettholde produksjonen. – Hadde det ikke vært for de gode smitteverntiltakene, og at hele organisasjonen stilte opp, ville hele fabrikken blitt stengt og alle ansatte satt i karantene, sier driftsdirektør Morten Letnes.
I oktober ble over 30 medarbeidere på Grilstads produksjonsanlegg i Trondheim satt i ti dagers karantene etter at det ble påvist koronasmitte hos fire medarbeidere.
Kritiske dager
I samråd med smittevernkontoret og kommuneoverlegen ble det besluttet at Grilstad kunne opprettholde produksjonen. Den største utfordringen var tilgang på arbeidskraft, på grunn av det store antallet medarbeidere i karantene. Løsningen ble en god gammeldags dugnad, der administrasjon og konsernledelse måtte trå til. 20 personer fra administrasjonen bidro til å holde hjulene i gang og sikre de store verdiene som ligger i en spekematproduksjon. Nå er de fleste ansatte tilbake i jobb og produksjonen hos Grilstad går som normalt igjen.
– Alle i Grilstad var innstilt på at vi skulle få det til. Det var artig å se hvordan både ansatte og ledere bidro til å holde produksjonen i gang disse kritiske dagene. Vi må også berømme smittevernkontoret for rask smittesporing, godt samarbeid og gode faglige råd underveis i prosessen, forteller Letnes.
– Vi var godt forberedt
Grilstad har gjennom hele pandemien oppdatert smitteverntiltak og beredskap i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Letnes mener situasjonen kunne blitt en helt annen om dette ikke hadde vært på plass.
– Hadde vi ikke vært så godt forberedt, måtte vi ha stengt fabrikken på dagen, forteller Letnes.
Som næringsmiddelbedrift har Grilstad svært strenge hygieneregler og smitteverntiltak. Produksjonen er delt inn i kohorter med separate garderober og pauserom. Det er installert pleksiglass i produksjonslokalene, og det er innført rullerende pauser for å kunne overholde god avstand på pauserom. Alle berøringsflater vaskes kontinuerlig.
– Det er nærliggende å tro at disse tiltakene var en effektiv brannmur for videre smittespredning blant de ansatte. I tillegg hadde vi allerede etablert en beredskapsgruppe, noe som gjorde oss i stand til å respondere raskt på situasjonen, avslutter Letnes.
Nøkkelord
Kontakter
Morten Letnes, driftsdirektør i Grilstad: morten.letnes@grilstad.no / 976 24 744
Bilder
Om Grilstad
Grilstad er markedsleder innen spekevarer og frosne hamburgere og hadde i 2020 en omsetning på 1,8 mrd. kroner. Grilstad eier Midt Norge Slakteri og har ca. 450 ansatte fordelt på fem egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Stavanger, Brumunddal og Østersund og har egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og Foodservice. Grilstad produserer også ferdigmat og eier 49 % i Matpartner.
Følg pressemeldinger fra Grilstad
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Grilstad
Grilstad med storeslem i kjøtt-NM12.5.2022 23:44:01 CEST | Pressemelding
Grilstad AS fikk 6 gull og totalt ti medaljer da Kjøtt- og fjørfebransjen kåret årets beste kjøttprodukter torsdag. Både klassikerne Jubelsalami og Trønderfår stakk av med gull i sine klasser. Det samme gjorde TIND sitt flaggskip-produkt; Marinert & speket lammelår (helt).
Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor9.10.2021 15:59:36 CEST | Pressemelding
Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor fram til og med VM i Trondheim i 2025. – Vi er stolte over å få bidra til Emil Iversen sitt mål om å være verdens beste skiløper, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.
Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen7.10.2021 15:19:43 CEST | Pressemelding
Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.
Grilstad kjøper mathuset Holmens15.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding
Med oppkjøpet av stavangerbedriften Holmens AS styrker Grilstad sin posisjon som leverandør av fersk ferdigmat. – Holmens er en dyktig aktør som kompletterer vår virksomhet, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.
Grilstad tilbakekaller Jubelsalami etter salmonellafunn hos råvareleverandør30.3.2021 08:30:01 CEST | Pressemelding
Fire partier Jubelsalami og Jubelsalami med pepper kalles tilbake etter at det ble påvist Salmonella i en miljøprøve fra produksjonslokalet til en råvareleverandør. Det er ikke funnet bakterier i Grilstad sine produkter, råvarer eller produksjonslokaler.