Grilstad

Smittevern og dugnad reddet produksjonen hos Grilstad

Del
Effektive smitteverntiltak og god lagånd ble redningen for Grilstad da det brøt ut koronasmitte i fabrikken på Ranheim i oktober. Både konsernledelse og administrasjon ble satt i arbeid for å opprettholde produksjonen. – Hadde det ikke vært for de gode smitteverntiltakene, og at hele organisasjonen stilte opp, ville hele fabrikken blitt stengt og alle ansatte satt i karantene, sier driftsdirektør Morten Letnes.
Til daglig jobber de med helt andre ting. Dugnaden i fabrikken ble en lærerik opplevelse for Jan Tore Flak (fabrikksjef), Espen Stav Hansen (PU-direktør), Monica Eik-Nes (direktør forretningsutvikling) og Thomas Mjølhus (business controller). I forrige uke ble de plassert i helvare-avdelingen for å bidra med vakuumering av hel spekepølse. Foto: Grilstad AS.
Til daglig jobber de med helt andre ting. Dugnaden i fabrikken ble en lærerik opplevelse for Jan Tore Flak (fabrikksjef), Espen Stav Hansen (PU-direktør), Monica Eik-Nes (direktør forretningsutvikling) og Thomas Mjølhus (business controller). I forrige uke ble de plassert i helvare-avdelingen for å bidra med vakuumering av hel spekepølse. Foto: Grilstad AS.

I oktober ble over 30 medarbeidere på Grilstads produksjonsanlegg i Trondheim satt i ti dagers karantene etter at det ble påvist koronasmitte hos fire medarbeidere.

Kritiske dager

I samråd med smittevernkontoret og kommuneoverlegen ble det besluttet at Grilstad kunne opprettholde produksjonen. Den største utfordringen var tilgang på arbeidskraft, på grunn av det store antallet medarbeidere i karantene. Løsningen ble en god gammeldags dugnad, der administrasjon og konsernledelse måtte trå til. 20 personer fra administrasjonen bidro til å holde hjulene i gang og sikre de store verdiene som ligger i en spekematproduksjon. Nå er de fleste ansatte tilbake i jobb og produksjonen hos Grilstad går som normalt igjen. 

– Alle i Grilstad var innstilt på at vi skulle få det til. Det var artig å se hvordan både ansatte og ledere bidro til å holde produksjonen i gang disse kritiske dagene. Vi må også berømme smittevernkontoret for rask smittesporing, godt samarbeid og gode faglige råd underveis i prosessen, forteller Letnes.

– Vi var godt forberedt

Grilstad har gjennom hele pandemien oppdatert smitteverntiltak og beredskap i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Letnes mener situasjonen kunne blitt en helt annen om dette ikke hadde vært på plass.

– Hadde vi ikke vært så godt forberedt, måtte vi ha stengt fabrikken på dagen, forteller Letnes.

Som næringsmiddelbedrift har Grilstad svært strenge hygieneregler og smitteverntiltak. Produksjonen er delt inn i kohorter med separate garderober og pauserom. Det er installert pleksiglass i produksjonslokalene, og det er innført rullerende pauser for å kunne overholde god avstand på pauserom. Alle berøringsflater vaskes kontinuerlig.

– Det er nærliggende å tro at disse tiltakene var en effektiv brannmur for videre smittespredning blant de ansatte. I tillegg hadde vi allerede etablert en beredskapsgruppe, noe som gjorde oss i stand til å respondere raskt på situasjonen, avslutter Letnes.

Nøkkelord

Kontakter

Morten Letnes, driftsdirektør i Grilstad: morten.letnes@grilstad.no / 976 24 744

Bilder

Til daglig jobber de med helt andre ting. Dugnaden i fabrikken ble en lærerik opplevelse for Jan Tore Flak (fabrikksjef), Espen Stav Hansen (PU-direktør), Monica Eik-Nes (direktør forretningsutvikling) og Thomas Mjølhus (business controller). I forrige uke ble de plassert i helvare-avdelingen for å bidra med vakuumering av hel spekepølse. Foto: Grilstad AS.
Til daglig jobber de med helt andre ting. Dugnaden i fabrikken ble en lærerik opplevelse for Jan Tore Flak (fabrikksjef), Espen Stav Hansen (PU-direktør), Monica Eik-Nes (direktør forretningsutvikling) og Thomas Mjølhus (business controller). I forrige uke ble de plassert i helvare-avdelingen for å bidra med vakuumering av hel spekepølse. Foto: Grilstad AS.
Last ned bilde
Driftsdirektør Morten Letnes og økonomidirektør Bernt Hilstad var blant de som måtte trå til i produksjonen da Grilstad ble rammet av COVID-19 i oktober. Her ble de satt til å pakke rødvinpølse. Konsernsjef Jørgen Wiig deltok også i dugnaden. Foto: Grilstad AS.
Driftsdirektør Morten Letnes og økonomidirektør Bernt Hilstad var blant de som måtte trå til i produksjonen da Grilstad ble rammet av COVID-19 i oktober. Her ble de satt til å pakke rødvinpølse. Konsernsjef Jørgen Wiig deltok også i dugnaden. Foto: Grilstad AS.
Last ned bilde
PU-leder Laila Størvold pakker løvtynn jubelsalami sammen med operatør Elin Murbrekk. Foto: Grilstad AS.
PU-leder Laila Størvold pakker løvtynn jubelsalami sammen med operatør Elin Murbrekk. Foto: Grilstad AS.
Last ned bilde

Om Grilstad

Grilstad
Grilstad
Ranheimsvegen 129b
7053 Ranheim

https://www.grilstad.no/

Grilstad AS er en ledende produsent av kjøttprodukter og ferdigmat, med fokus på kvalitet, smak og bærekraft. Konsernet er markedsleder innen spekevarer med merkene Grilstad, Stranda og Tind. Grilstad er også markedsleder innen frosne hamburgere, og en betydelig leverandør av ferdigmat. Konsernet har ca. 560 årsverk fordelt på seks egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal, Stavanger og Østersund, og egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og storkjøkken. Grilstad eies av Jenssen Holding (95%) og Reinkind AS (5,0%).

Følg pressemeldinger fra Grilstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grilstad

Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen7.10.2021 15:19:43 CEST | Pressemelding

Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye