Smittevern og dugnad reddet produksjonen hos Grilstad
I oktober ble over 30 medarbeidere på Grilstads produksjonsanlegg i Trondheim satt i ti dagers karantene etter at det ble påvist koronasmitte hos fire medarbeidere.
Kritiske dager
I samråd med smittevernkontoret og kommuneoverlegen ble det besluttet at Grilstad kunne opprettholde produksjonen. Den største utfordringen var tilgang på arbeidskraft, på grunn av det store antallet medarbeidere i karantene. Løsningen ble en god gammeldags dugnad, der administrasjon og konsernledelse måtte trå til. 20 personer fra administrasjonen bidro til å holde hjulene i gang og sikre de store verdiene som ligger i en spekematproduksjon. Nå er de fleste ansatte tilbake i jobb og produksjonen hos Grilstad går som normalt igjen.
– Alle i Grilstad var innstilt på at vi skulle få det til. Det var artig å se hvordan både ansatte og ledere bidro til å holde produksjonen i gang disse kritiske dagene. Vi må også berømme smittevernkontoret for rask smittesporing, godt samarbeid og gode faglige råd underveis i prosessen, forteller Letnes.
– Vi var godt forberedt
Grilstad har gjennom hele pandemien oppdatert smitteverntiltak og beredskap i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Letnes mener situasjonen kunne blitt en helt annen om dette ikke hadde vært på plass.
– Hadde vi ikke vært så godt forberedt, måtte vi ha stengt fabrikken på dagen, forteller Letnes.
Som næringsmiddelbedrift har Grilstad svært strenge hygieneregler og smitteverntiltak. Produksjonen er delt inn i kohorter med separate garderober og pauserom. Det er installert pleksiglass i produksjonslokalene, og det er innført rullerende pauser for å kunne overholde god avstand på pauserom. Alle berøringsflater vaskes kontinuerlig.
– Det er nærliggende å tro at disse tiltakene var en effektiv brannmur for videre smittespredning blant de ansatte. I tillegg hadde vi allerede etablert en beredskapsgruppe, noe som gjorde oss i stand til å respondere raskt på situasjonen, avslutter Letnes.
Nøkkelord
Kontakter
Morten Letnes, driftsdirektør i Grilstad: morten.letnes@grilstad.no / 976 24 744
Bilder
Om Grilstad
Grilstad AS er en ledende produsent av kjøttprodukter og ferdigmat, med fokus på kvalitet, smak og bærekraft. Konsernet er markedsleder innen spekevarer med merkene Grilstad, Stranda og Tind. Grilstad er også markedsleder innen frosne hamburgere, og en betydelig leverandør av ferdigmat. Konsernet har ca. 560 årsverk fordelt på seks egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Brumunddal, Stavanger og Østersund, og egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og storkjøkken. Grilstad eies av Jenssen Holding (95%) og Reinkind AS (5,0%).
Følg pressemeldinger fra Grilstad
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Grilstad
Grilstad permitterer ni ansatte på Stranda4.9.2023 15:06:29 CEST | Pressemelding
Mandag ble det sendt permitteringsvarsel til ni ansatte ved Grilstads produksjonsanlegg på Stranda. Årsaken til permitteringene er svekket kjøpekraft hos forbrukerne og redusert tilgang på råstoff til skinke.
Grilstad med storeslem i kjøtt-NM12.5.2022 23:44:01 CEST | Pressemelding
Grilstad AS fikk 6 gull og totalt ti medaljer da Kjøtt- og fjørfebransjen kåret årets beste kjøttprodukter torsdag. Både klassikerne Jubelsalami og Trønderfår stakk av med gull i sine klasser. Det samme gjorde TIND sitt flaggskip-produkt; Marinert & speket lammelår (helt).
Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor9.10.2021 15:59:36 CEST | Pressemelding
Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor fram til og med VM i Trondheim i 2025. – Vi er stolte over å få bidra til Emil Iversen sitt mål om å være verdens beste skiløper, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.
Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen7.10.2021 15:19:43 CEST | Pressemelding
Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Både slakting, skjæring og foredling av storfe og småfe skal foregå på det nye slakteriet. – Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig. Han mener det skapes ny historie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.
Grilstad kjøper mathuset Holmens15.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding
Med oppkjøpet av stavangerbedriften Holmens AS styrker Grilstad sin posisjon som leverandør av fersk ferdigmat. – Holmens er en dyktig aktør som kompletterer vår virksomhet, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.